Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China, primul loc mondial la solicitarile de brevete internaționale

03/03/2021

Raportul Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI) arată că, în 2020, numărul solicitărilor de brevete internaționale a crescut cu 4%, până la 275.900, un nou record. Cererile de brevete internaționale prezentate de China au crescut cu 16,1%, până la 68.720, plasând țara pe primul loc în lume. Statele Unite ale Americii se află pe locul doi cu 59.230 de cereri, urmată de Japonia, Coreea de Sud și Germania.

În ceea ce privește ritmul de creștere, China se află pe primul loc cu o rata de creștere de 16,1%, fiind urmată Elveția cu 5.5%.

Economist-șeful al OMPI, Carsten Fink, a declarat că performanța remarcabilă a economiei Chinei în 2020 este unul dintre motivele pentru care țara continuă să fie lider la numărul de cereri de brevete internaționale. Realizările Chinei în domeniu au fost realizate pe baza dezvoltării din ultimi 20 de ani.

La rândul său, în 2020, compania Huawei a fost cel mai mare solicitant de cereri internaționale de brevet, pentru al patrulea an consecutiv, cu 5.464 de cereri. În clasamentul primelor zece companii, trei sunt chineze. De asemenea, între primele zece universități cu cel mai mare număr de aplicații, cinci sunt din China.

Directorul general al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale, Daren Tang, a declarat că China a devenit cea mai mare țară sursă de cereri de brevete internaționale, fapt care reflectă tendința globalizării inovației. Inovația nu mai este monopolizată de țările occidentale, iar centrul modelului geografic inovator s-a mutat, în ultimul deceniu, spre Est.

În anul 2020, cererile internaționale de brevet din Asia au reprezentat 53,7% din total, comparativ cu 35,7% în urmă cu zece ani.

Sursa: Radio China International

Last modified: 03/03/2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *