Bine ai venit! | 欢迎访问网页

In China s-au realizat eforturi semnificative pentru combaterea saraciei

12/10/2017

Presedintele Chinei, Xi Jinping, a salutat, eforturile remarcabile in lupta impotriva saraciei si a cerut sa se realizeze eforturi mai sporite ca cele derulate pana in prezent, pentru a castiga definitiv aceasta lupta.

Remarcile au fost transmise intr-o instructiune scrisa, in momentul cand a avut loc o intalnire la Beijing, ce a avut ca scop onorarea acestor oameni deosebiti ce au adus contributii remarcabile in lupta contra saraciei.

Totodata, Xi a indemnat ca spiritul de lupta al acestor oameni ce s-au remarcat in aceasta confruntare, sa se raspandeasca la nivel national pentru a incuraja eforturile viitoare in domeniul reducerii saraciei, adaugand faptul ca reducerea saraciei este cea mai dificila batalie.

Chen Kaizhi, fost oficial al municipalitatii Guangzhou, in varsta de 77 de ani, din provincial Guangdong, din sudul Chinei, a adus contributii  importante in aceasta lupta. Acesta fiind si motivul pentru care a primit onoarea de a impartasi experienta personala in cadrul reuniunii.

El s-a dedicat acestor campanii inca din anul 1991, cand Guvernul chinez a lansat o cooperare de reducere a saraciei de la est la vest. In calitate de responsabil de acest program din Guangzhou, el si-a adus contributia in momentul in care a ajutat Baise, un oras sarac si salbatic din regiunea autonoma Guangxi Zhuang, sa iasa din saracie.

Cu eforturile sale, 380 de sate din Baise au instalat surse de alimentare, iar peste 5.000 de kilometri de reteaua rutiera a fost construita in 580 de sate. El a incurajat, de asemenea, donatii din partea societatii pentru a ajuta 80.000 de copii din 12 judete din Baise sa se intoarca la scoala. In cadrul acestui program de cooperare pentru reducerea saraciei, mai mult de 20 de inteprinderi au investit peste 1,2 miliarde de yuani in oras.

Premierul Li Keqiang i-a felicitat pe cei onorati pentru realizarile lor si le-a cerut autoritatilor sa sprijine activitatea si sa adune mai multi participanti din partea intregii societati pentru a construi o societate moderat prospera in toate privintele pana in anul 2020.

Li a subliniat: ’’Lupta Chinei impotriva saraciei a intrat in faza finala, iar autoritatile ar trebui sa depuna eforturi mai mari pentru a elimina blocajele de dezvoltare si pentru a consolida eficienta si eficacitatea lucrarilor de reducere a saraciei”

Vicepremierul chinez, Wang Yang, care de asemenea este si seful Grupului de conducere pentru reducere a saraciei si dezvoltare in cadrul Consiliului de Stat, a participat la reuniune, indemnand sa implementeze cu mare atentie strategia de reducere a saraciei si strategia de dezvoltare a lui Xi pentru a castiga marea lupta impotriva saraciei.

“Progresele ce s-au inregistrat sunt remarcabile, deoarece Comitetul Central al CPC a facut o promisiune solemna de a scoate toti oamenii saraci din saracia lor pana in anul 2020”,a declarat Xi in mesajul scris.

Incepand cu cel de-al 18-lea Congres National al Partidului Comunist din China, in noiembrie 2012, conducerea a plasat pe ordinea de zi problema de reducere a saraciei.

Peste 10 milioane de locuitori din mediul rural se estimeaza ca vor scapa de saracie in anul 2017, numarul total din 2013 pana la sfarsitul anului 2017, va depasi 66 de milioane de persoane, numarul fiind echivalent aproximativ cu populatia Frantei.

Cu peste 700 de milioane de locuitori din mediul rural inlaturati de la saracie, din inceputurile reformei si deschiderii Chinei in 1978, China urmareste sa ridice anual din saracie cel putin 10 milioane de oameni in urmatorii trei ani si sa duca la disparitie saracia pana in anul 2020.

In data de 17 octombrie, China va marca cea de-a 4 Zi Nationala de combatere a saraciei.

Avand in vedere ca si Romania se confrunta cu o problema similara, in mediul rural, actiunile indreptate impotriva saraciei ale Guvernului chinez, reprezinta un model demn de urmat si de tara noastra si care poate da rezultate similare in Romania cu cele din China.

Articol scris de: Marius Silviu

Last modified: 12/10/2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *