Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China și România sporesc cooperarea practică

15/04/2019

Premierul chinez Li Keqiang s-a întâlnit cu prim-ministrul român Viorica Dăncilă vineri, făcând apel la cele două țări să consolideze cooperarea practică și să intensifice relațiile bilaterale.

Întâlnirea s-a desfășurat în marja celui de-al 8-lea Summit al şefilor de guvern ai formatului cooperării 16+1 / Europa Centrală şi de Est – China, care are loc la Dubrovnik, orașul de coastă din sudul Croaţiei.

Sublinind că acest an marchează cea de-a 70-a aniversare de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România, Li a declarat că China este dispusă să colaboreze cu România pentru a desfășura o colaborare multilaterală și multizonală în vederea ridicării relațiilor bilaterale la un nou nivel.

China este dispusă să intensifice cooperarea cu România în domenii precum energia nucleară, proiectele majore, finanțele, agricultura și medicina tradițională chineză, a declarat Li.

Premierul și-a exprimat sprijinul pentru companiile chineze competitive să participe la licitații pentru proiecte românești într-o manieră deschisă și transparentă.

China este dispusă să crească importurile de produse agricole de înaltă calitate din România, a spus premierul.

Li a declarat că China va intensifica, de asemenea, cooperarea cu România în cadrul cooperării China-CEEC pentru a realiza progrese pozitive în proiecte de cooperare practică, pentru a contribui la dezvoltarea relațiilor China-Europa.

La rândul său, Dancilă a declarat că anul acesta România și China vor sărbători împreună aniversarea a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Ea și-a exprimat speranța că cele două țări vor menține dialoguri la nivel înalt și vor promova cooperarea practică în domenii precum economia și comerțul, investițiile, infrastructura, agricultura și medicina tradițională chineză pentru a spori relațiile bilaterale.

În calitate de țară care deține președinția rotativă a Uniunii Europene în prima jumătate a acestui an, România este dispusă să ia măsuri active pentru promovarea relațiilor Europa-China, a spus Dăncilă.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 16/04/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *