Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China – un nou inceput!

13/09/2017

Tudor Eliza, castigatoarea unei burse de studiu, la o Universitate de prestigiu din China, de 5 ani, oferita de Ambasada Republicii Popularare Chineze in Romania, povesteste despre experienta de care se bucura in China:

Localizat chiar langa raul Galben (Yangtze), in partea estica a Chinei, orasul Nanjing, m-a intampinat cu bratele deschise si m-a invitat sa-i cunosc una dintre faimoasele universități: “Nanjing Normal University”. Evident, am acceptat invitatia si am pornit in explorarea acestui univers academic.

Asa cum termenul universitate inseamna “a aduce unitate in diversitate”, la fel si eu as putea sa exprim primul moment in care am vazut o sala plina incarcata cu studenti din intreaga lume, toti fiind prezenti cu unicul scop de a invata limba si cultura chineza.

Deschiderea anului universitar a reprezentat pentru toti oportunitatea de a cunoaste regulile universitatii, profesorii si clasele in care vom invata pe de-a cursul intregului an. M-a surprins placut faptul ca oficialitatile au incercat sa ne clarifice sistemul de legi ale statului si sa ne ofere sfaturi in legatura cu rezidenta noastra, aici, in China.

Programul nu este foarte incarcat, el constand in cinci cursuri dimineata, incepand de la ora 8 șs alte trei cursuri dupa-amiaza, lucru care, de altfel ne ofera prilejul de a comunica cu localnicii si de a invata nu doar teoretic ci si in mod practic.

Nanjing Normal University mi-a inspirat multa incredere si un mediu propice dezvoltarii cunoasterii si a virtutii. E o lume academica, plina de verdeata, inconjurata de cladiri vechi si care are, langa faimosul lac din mijlocul campusului, statuia inteleptului Confucius, veghind ca “acela care vrea sa ajunga mai bun in munca lui, trebuie sa-si ascute mai intai uneltele”.

Voi reveni cu mai multe trairi si experiente pe care sunt bucuroasa si norocoasa ca le pot impartasi cu voi.

Articol scris de: Eliza Tudor

Last modified: 25/09/2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *