Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China urmeaza sa dezvolte economia digitala

07/10/2017

Vice-ministrul în cadrul Ministerului Industriei si Tehnologiei Informației, Chen Zhaoxiong, a declarat recent la unul dintre cele mai importante evenimente IT&C din Asia: ”Republica Populară Chineză dorește ca în acest an să își consolideze eforturile de promovare a vitezei de rețea, de reducere a taxelor și de accelerare a planificării rețelei 5G, luând în considerare și alte construcții și aplicații ale internetului industrial pentru a dezvolta o economie digitală prospera”, evenimentul având loc la Beijing, între 27 si 30 septembrie.

In epoca interconectării inteligente, viteza internetului și calitatea comunicării, determină într-o oarecare măsură ritmul de dezvoltare și calitatea industrială. Industria IT&C din China a menținut o dezvoltare rapidă, ajungând la cifra economică, în 2016, de 22,6 trilioane de yuani, fiind de asemenea printre liderii mondiali în conexiuni 5G, următoarea generație de tehnologie. Rezultatele acestei tehnologii au fost demonstrate la expoziția Huawei: nevoile, conceptele, tehnologia fără fir, arhitectura rețelelor etc. Rețeaua 5G este rețeaua viitorului, astfel capacitatea de inovare a internetului va fi tot mai dezvoltată, cultivând o nouă generație de inteligență artificială ce va capta multitudinea domeniilor ce folosesc conectarea inteligentă. Târgul ”Inițiativa Belt and Road” a fost introdus din dorința de a capta si alte entități din afara Chinei pentru a colabora cu companiile chineze, pentru promovarea afacerilor internaționale în domeniul IT&C.

Având în vedere viteza de internet pentru care este cunoscută România, acest domeniu reprezintă o oportunitate deosebită pentru statul român de iniția cooperări cu parteneri chinezi, cooperări ce se pot concretiza în inovații ce pot fi folosite pentru dezvoltarea tehnologiei la nivel mondial, aducând beneficii tehnologice, dar și comerciale, atât pentru China, cât și pentru țara noastră.

Articol scris de: Marius Silviu

Last modified: 07/10/2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *