Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China va deveni cel mai mare exportator de automobile al lumii în 2023

20/11/2023

China va deveni, cu siguranță, cel mai mare exportator de automobile al lumii în acest an, deoarece exporturile sale de autovehicule în primele 10 luni au depășit cifra de 3,9 milioane de unități, a declarat vineri un oficial al Consiliului Chinez pentru Promovarea Comerțului Internațional (CCPIT).
Wang Xia, șeful subcomitetului auto al CCPIT, a făcut aceste remarci în cadrul celei de-a 21-a ediții a Expoziției Internaționale de Automobile de la Guangzhou, ce a fost inaugurată vineri.
Industria auto a Chinei a făcut un pas hotărât către internaționalizare, în ciuda unui mediu internațional complex și delicat, a declarat Wang.
În primul trimestru al acestui an, China a exportat 1,07 milioane de vehicule, depășind în premieră Japonia și devenind astfel cel mai mare exportator de automobile din lume. În primele 10 luni, volumul exporturilor a înregistrat o creștere de 59,7 procente față de anul precedent, atingând o cifră de 3,92 milioane de unități.
De asemenea, și prețul de export per vehicul a înregistrat o creștere, ajungând la o valoare de 137.000 de yuani (aproximativ 19.100 de dolari) în primele trei trimestre ale anului 2023, comparativ cu valoarea de 85.000 de yuani înregistrată în 2014.
„În 2001, valoarea totală a exporturilor lanțului industrial auto al Chinei era de numai 1,56 miliarde de dolari, reprezentând doar 0,65 la sută din cota globală. În primele opt luni ale anului curent, această cifră a ajuns la aproape 122 de miliarde de dolari, reprezentând 5,5 procente din totalul global,” a subliniat Wang.
Odată cu implementarea unei serii de politici menite să stabilizeze economia și să promoveze consumul, și cu o revenire treptată a încrederii consumatorilor, piața auto a Chinei va beneficia de noi oportunități de dezvoltare, a adăugat Wang.

Last modified: 20/11/2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *