Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China va finaliza sistem de navigație prin satelit BeiDou-3 până în 2020

07/06/2019

Sistemul BeiDou-3 al Chinei, o rețea globală de geolocalizare cu un număr total de peste 35 de sateliți, se preconizează a fi finalizat în anul 2020, au anunţat cercetătorii în cadrul unei conferinţe privind sistemul de navigație prin satelit BeiDou, desfăşurată la Nanjing.

China a lansat trei sisteme, BDS-1, BDS-2 și BDS-3, pentru a furniza servicii precise de poziționare și navigare pe mapamond, a declarat Jin Shuanggen, cercetător la Observatorul Astronomic din Shanghai, Academia Chineză de Științe, în cadrul celei de-a doua Expoziţii a Aplicațiilor pentru Navigare și Forumului Summit BeiDou din China care se desfășoară la Nanjing.

“Serviciul tradițional de navigație prin satelit este greu disponibil în interiorul clădirilor, în subteran, subacvatic și alte locații. Sistemul BDS oferă o precizie mai bună în aceste locații”, a afirmat Jin.

Sistemul BDS, construit și operat independent de China, are în prezent 38 de sateliți pe orbită și include 18 sateliți BDS-2 și 20 de sateliți BDS-3.

Ca infrastructură spațială de importanță națională, acesta oferă nonstop servicii meteorologice complete, poziționare de mare acuratețe, precum și servicii de navigație și sincronizare pentru utilizatorii globali, potrivit unei cărți albe a sistemului BDS.

“BDS va juca un rol important, fiind folosit în diferite scenarii, inclusiv în orașele-inteligente, agricultură și meteorologie, pilot automat și transport inteligent”, a declarat Jing Guifei de la Universitatea Beihang.

Expoziția de trei zile a prezentat noile tendințe, teorii, tehnologii și aplicații ale industriei de navigație prin satelit BeiDou.

În această expoziție au participat peste 400 de companii din domenii precum drone, naver fără pilot, topografie și cartografiere, roboți și vehicule inteligente.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 10/06/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *