Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China va implementa și mai dinamic inițiativa “O centură, un drum

18/04/2019

China, împreună cu țările situate pe traseul “O centură, un drum”, au impulsionat implementarea iniţiativei în cei şase ani de la elaborarea acesteia, iar în viitor vor asigura o dezvoltare de calitate în această privință, a declarat joi, la Beijing, purtătorul de cuvânt al Comitetului de Stat pentru Dezvoltare și Reformă, Yuan Da.

Oficialul a precizat că până în prezent, statul chinez a încheiat 173 acorduri de colaborare cu 125 de țări și 29 de organizații internaționale, multe companii și instituții financiare din țările dezvoltate au început să exploreze terțe piețe cu societăţi chineze. În conexiunea infrastructurală, au fost derulate satisfăcător construcția căii ferate Ungaria-Serbia și a altora, precum şi construcțiile portuare din unele state. La sfârșitul lunii martie 2019, au fost înregistrate 14.000 de trasee ale trenurilor de marfă China-Europa, care au ajuns în 40 de orașe din 15 state.

Datorită facilităţilor comerciale, între anii 2013-2018, volumul schimburilor comerciale de mărfuri dintre China și țările implicate în inițiativa “O centură, un drum” a depășit 6.000 de miliarde de dolari. Pentru a ușura finanțarea, China a instituit aranjamente pentru schimbul reciproc a monedelor cu peste 20 de state situate pe traseul “O centură, un drum”. Totodată, a încheiat aranjamente de achitare în Renminbi cu șapte ţări. La sfârșitul anului 2018, Compania de Asigurări de Exporturi-Creditări din China a înregistrat sume asigurate de peste 600 de miliarde de dolari în țările situate pe traseul inițiativei. În ce privește cunoașterea dar și înțelegerea între popoare, au fost obținute o serie de rezultate în schimburile tehnico-științifice, colaborări educaționale, cultură, turism, dezvoltare verde și asistență străină.

Sursa: Radio China International

Last modified: 18/04/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *