Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China va lansa 40 de rachete de transport pentru diverse misiuni spatiale in 2018

04/01/2018

In cursul acestui an in vor fi lansate in China cel putin 40 de rachete de transport pentru a-si indeplini misiunile spatiale programate.

Un satelit va fi lansat in luna iunie la punctul Lagrangian 2 (L2) pentru comunicatii intre Pamant și Chang’e-4, care va fi lansata in a doua jumatate a acestui an. Ceea ce va determina ca gravitatea sa ii permita sa mentina o pozitie stabila si sa poata redirectiona comunicarea de la Pamant catre latura cea mai indepartata a Lunii.

China solicita sa fie transmie 20.000 de mesaje in spatiu de catre satelitul releu. Oamenii din intreaga lume pot urma contul WeChat “slecbj” pentru a-si exprima dorintele pana in 6 martie 2018.

Cu doi sateliti BeiDou-3 trimisi în spatiu pe o singura racheta de transport, China este pe cale sa creeze un sistem global de navigatie prin satelit BeiDou pana in 2020.

Long March-5 este cea mai puternica racheta a tarii si este importanta pentru viitoarele misiuni ale Chinei pentru explorari spatiale. Astfel ca oamenii de stiinta chinezi vor continua a treia lansare in acest an. Daca acesta lansare va avea succes, sa va trimite Chang’e 5 pe luna pentru a preleva probe.

In 2018, China va lansa mai mult de 10 sateliti prin intermediul a noua lansari de rachete pentru a forma un sistem-cadru de 18 sateliti BeiDou-3 care sa ofere servicii pentru tarile implicate in initiativa “Belt and Road”.

Doi sateliti Gaofen-5 si Gaofen-6 vor fi lansati in spatiu în acest an, avand ca scop capacitatea de a oferi servicii indiferent de vreme, 24 de ore din 24 de ore. Gaofen-5 urmeaza sa fie lansat in aprilie din Taiyuan, provincia Shanxi.

Insa succesul Chinei nu se oporeste aici, astfel ca urmeaza ca in februarie sa fie lansat primul satelit de testare a monitorizarii electromagnetice din tara. Acesta urmeaza sa fie numit dupa inventatorul seismului, Zhang Heng, si va fi lansat in spatiu, ca parte a sistemului de observare seismica a tarii. Rolul acestuia o sa fie de a colecta date despre campul electromagnetic global, plasma ionospherica si particulele de energie îinalta, urmand sa realizeze monitorizarea ionosferica in timp real si de asemenea urmarirea precursorului de cutremur atat pentru China cat si pentru zonele invecinate.

China a intrat in topurile de cercetare in domeniul energiei solare spatiale. De asemenea a intreprins cercetari privind energia solara spatiala incepand chiar cu anul 2008, realizand o serie de progrese majore in ceea ce priveste transmisia de energie wireless.

Last modified: 04/01/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *