Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China va lansa misiunea spațială Shenzhou-18

24/04/2024

Misiunea spațială Shenzhou-18 va fi lansată joi, la ora 20 și 59 minute (ora Beijing), de la Centrul de lansări spațiale Jiuquan, provincia Gansu.

Misiunea spațială cu echipaj chinez Shenzhou-18 a încheiat ieri ultimul exercițiu comun și verificarea etanșeității întregului sistem înainte de lansare.

Racheta purtătoare și nava spațială au finalizat testul de performanță electrică, iar astronauții și toate sistemele de la locul de lansare au efectuat exercițiile, rezultatele arătând că totul este în stare foarte bună.

Combinația navei spațiale Shenzhou-18 cu racheta purtătoare Long March-2F a fost transportată în zona de lansare.

Misiunea va fi asigurată de taikonauții Ye Guangfu – comandant, Li Cong și Li Guangsu.

După finalizarea deplasării orbitale cu membrii echipajului Shenzhou-18  o să rămână în stația spațială aproximativ șase luni. Perioadă în care se vor efectua experimente de știință spațială și aplicații și se vor desfășura două până la trei activități extravehiculare.  Totodată se va eficientiza funcționarea operațională a stației.

Echipajul Shenzhou-18 va transporta echipamente experimentale și mostre aferente pentru a desfășura primul proiect intern de cercetare ecologică acvatică pe orbită. Proiectul va avea ca scop stabilirea unui ecosistem acvatic auto-circulator spațial pe orbită pentru a realiza un progres în cultivarea animalelor vertebrate în spațiu.

Stația spațială este în stare bună, iar toate echipamentele funcționează perfect, membrii echipajului Shenzhou-18 au o stare bună fizică si psihică și sunt încrezatori în proprile forțe și în rezultatele ce o să fie obținute în urma acestei misiuni.

Instalațiile și echipamentele sistemului de sol funcționează stabil și toate pregătirile pentru locul de lansare sunt gata de plecare și de realizarea unui nou succes de către China.

 

Last modified: 24/04/2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *