Bine ai venit! | 欢迎访问网页

China va oferi lumii mai multe oportunităţi de dezvoltare

24/10/2022

Secretarul general al Partidului Comunist Chinez (PCC), Xi Jinping, a făcut la cel de-al 20-lea Congres Naţional al PCC o prezentare a sarcinilor principale ale partidului într-o nouă epocă istorică, subliniind eforturile pentru transpunerea în realitate a dorinței poporului chinez de a avea o viaţă mai frumoasă şi de a oferi lumii mai multe oportunităţi de dezvoltare.

Dacă vrei să înţelegi China, trebuie mai întâi să cunoşti bine PCC. La cel de-al 20-lea Congres Naţional al PCC a fost stabilit planul de acţiune pentru realizarea celui de-al doilea obiectiv centenar al partidului, pentru reîntinerirea naţiunii chineze prin modernizarea în stil chinezesc.

Procesul de modernizare în ţările occidentale a fost promovat de capital, caracterizat prin polarizarea societăţii, supradezvoltarea materialismului, expasiunea şi agresiunea peste hotare etc. Dar, modernizarea în stil chinezesc are drept sarcini aducerea tuturor celor peste 1,4 miliarde de chinezi într-o societate modernizată, realizarea prosperităţii comune, dezvoltarea armonioasă a civilizaţiilor materiale şi spirituale, convieţuirea armonioasă între om şi natură şi urmarea unei căi de dezvoltare paşnică. Modernizarea în stil chinezesc reprezintă rezultatul practicii și explorării pe termen lung de către PCC și poporul chinez, fiind o cauză măreaţă. Aceasta este o cale nouă de modernizare, oferind altor ţări o nouă opţiune pentru realizarea modernizării.

Mulți reporteri străini au observat că deputaţii de la cel de-al 20-lea Congres Național al PCC provin din toate categoriile sociale, de la astronauți la șoferi de autobuz, de la oameni de știință la curieri rapizi. Înţelgem faptul că realizarea modernizării în stil chinezesc depinde de eforturile depuse de popor, aceasta fiind şi pentru popor, pentru ca oamenii să trăiască o viaţă mai bună.

China a promovat întotdeauna valorile comune ale întregii omeniri și construcţia comunității umane cu destin comun. China nu se poate dezvolta fără lume, iar lumea are nevoie și de China. Poarta Chinei spre lumea exterioară va fi deschisă tot mai larg. China deţine mai multe avantaje în ce priveşte o piaţă supermare, un sistem industrial întreg, un lanț industrial integral și un sistem infrastructural tot mai modernizat. Din ianuarie până în august anul acesta, China a atras investiţii străine în valoare de 892,74 miliarde de yuani, cu o creștere de 16,4% față de aceeaşi perioadă a anului trecut. Urmează să fie înfiinţată într-un proces accelerat o structură nouă de dezvoltare, bazată pe un ciclu economic mare în interiorul ţării şi un dublu ciclu intern şi internaţional, să fie înfiinţat un sistem economic de piaţă socialist şi să fie îmbunătăţit nivelul de deschidere către exterior.

După o sută de ani de la înfiinţare, PCC a început o nouă etapă de dezvoltare, plină de glorie şi visuri măreţe. PCC şi poporul chinez au încrederea deplină şi capacitatea suficientă pentru crearea mai multor miracole în această nouă etapă de dezvoltare, pentru o dezvoltare mai bună a ţării şi pentru oferirea de bunăstare tuturor popoarelor lumii.

Sursa: Radio China International

Last modified: 24/10/2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *