Bine ai venit! | 欢迎访问网页

CIFIT 2020 – O Chină tot mai deschisă

11/09/2020

Primul eveniment economic-comercial de mare amploare, organizat de guvernul chinez de la izbucnirea pandemiei COVID-19, ediția din acest an a Târgului Internațional pentru Comerțul cu Servicii din China (CIFIT) a înregistrat rezultate fructuoase, arătând marile potențial și atractivitatea pieței chineze. Timp de șase zile, au fost lansate 97 de produse ultramoderne și 99 de produse creative, fiind semnate 240 de contracte comerciale între companii de stat și companii financiare.

Târgul a oferit o platformă internațională de prima clasă. La eveniment au participat, direct sau online, organizații internaționale și ambasade acreditate în China, camere de comerț, din 148 de țări și regiuni, precum și 22.000 de companii și instituții chineze și străine.

Fu Chenggang, reprezentantul în China al Centrului Financiar Internațional din Abu Dhabi, împreună cu colegii săi, a promovat peste 30 de companii de servicii financiare și industriale din Abu Dhabi, colectând multe informații despre finanțare din China.

Compania niponă SNK, profilată pe jocuri electronice, a semnat un acord cu districtul Daxing din Beijing, urmând să deschidă o filială în Parcul Industrial Chino-Nipon.

CIFTIS este în același timp un eveniment unde se expun produse inovative și de viitor. În spațiul expozițional au fost văzute simulatorul auto, robotul dirijor 5G+AI, tehnologia VR aplicată pentru încercarea hainelor, roboți de logistică, de clasificare a reziduurilor, robotul trainer de tenis de masă, și alte noi produse lansate de 63 companii și instituții. Numărul ridicat de tranzacții realizate în sectorul digital demonstrează un potențial uriaș al economiei de profil.

Târgul este și un eveniment de transmitere a încrederii. Aceasta este o altă ilustrație a faptului că China a reușit să coordoneze eforturile împotriva pandemiei și dezvoltarea economică, rămânând forța motrice a creșterii mondiale.

Fiind prima dintre principalele economii care a început relansarea de când este pandemia, China a transmis, prin intermediul CIFTIS, încrederea puternică de a promova globalizarea economică și multilateralismul.

Mai mult, CIFTIS este un eveniment plin de oportunități. În contextul recesiunii mondiale provocate de COVID-19, multe state urmăresc noile sectoare de creștere. Așa cum a spus președintele Xi Jinping, deschiderea sectorului de servicii și cooperarea internațională în acest sector, devin o forță tot mai puternică în promovarea dezvoltării.

China a organizat un târg internațional care curpinde principalele 12 ramuri ale sectorului serviciilor, oferind oportunități însemnate și ajutând la promovarea comerțului cu servicii pe plan internațional.

Ca a doua mare ţară după comerţul cu servicii, China continuă să contribuie la dezvoltarea sectorului. Datele prezentate de Ministerul chinez al Comerţului arată că, începând din anul 2012, comerţul cu servicii a crescut anual cu 7,8%, peste nivelul mediu mondial. În 2019, importurile şi exporturile chineze din acest sector au totalizat peste 5.400 de miliarde yuani, asigurând 59,4% din creşterea globală.

În perioada CIFTIS 2020, autorităţile chineze au prezentat o serie de măsuri politice pentru susţinerea dezvoltării şi deschiderii comeţului cu servicii, inclusiv construcţia sistemului administrativ cu lista negativă, a platformelor de testare pentru dezvoltarea inovativă, relaxarea intrării pe piaţă şi extinderea importurilor. Acestea au arătat determitarea Chinei pentru deschiderea spre exterior, dând un semnal pozitiv pentru promovarea procesului de globalizare şi al aprofundării cooperărilor comerciale şi economice.

Este de aşteptat ca o piaţă mai deschisă în China să devinnă un punct de susţinere pentru stabilitatea economiei. Cu toate că activităţile offline ale CIFTIS s-au încheiat, partea online continuă, pentru a livra o platformă îndelungată pentru contacte şi negocieri.

Pe de altă parte, cea de-a treia ediţie a Târgului Internaţional de Importuri va fi inaugurat peste de două luni. Eforturile Chinei vizează un viitor cu dezvoltare constantă, care să asigure energia dezvoltării economice interne, dar şi să contribuie la economia mondială.

Sursa: Radio China International

Last modified: 11/09/2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *