Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Comentariu: Reluarea treptată a producției în China, un mare impuls pentru economia mondială

26/02/2020

În timp ce China luptă cu ardoare împotriva noului coronavirus, toate sectoarele țării se străduiesc să reia treptat activitatea și producția pentru a reduce la minimum consecinţele economice și sociale ale epidemiei.

Întâlnirea de duminică desfășurată la Beijing pentru a avansa activitatea de coordonare pentru prevenirea și controlul COVID-19 și pentru dezvoltarea economică și socială a transmis un semnal clar: China trebuie să câștige cele două bătălii.

Situația epidemică rămâne sumbră și complexă și acum este momentul crucial pentru a stopa răspândirea virusului. Pe de altă parte, China trebuie să dezlănţuie imensul potenţial și puternica forță motrică de dezvoltare și să depună eforturi pentru atingerea obiectivelor și sarcinilor de dezvoltare economică și socială în acest an.

Este adevărat că epidemia COVID-19 are un impact nefavorabil asupra dezvoltării economice și sociale a Chinei. Unele întreprinderi din China se confruntă în prezent cu dificultăți în reluarea producției, cum ar fi deficitul de forță de muncă, logistica lentă și lipsa fondurilor.

Provocările Chinei sunt şi ale lumii. Întârzierile de producție din China ar putea afecta producătorii din străinătate, deoarece aceștia suferă de perturbarea temporară a lanțului de aprovizionare.

Dar este important să vedem că impactul epidemiei este de scurtă durată și, în general, gestionabil. Bazele creșterii economice solide pe termen lung ale Chinei rămân neschimbate.

Progrese pozitive au început să se facă. Regiunile cu risc relativ scăzut vor restabili pe deplin ordinea în producţie şi viaţă. Regiunile cu risc mediu încurajează reluarea activităţii în mod ordonat, în timp ce regiunile cu risc ridicat continuă să fie pe deplin angajate să facă treabă bună în prevenirea și controlul epidemiei.

Multe întreprinderi cu capital străin, cum ar fi Airbus și Honeywell, au început să își reia activitatea. Epidemia nu a afectat încrederea lor în investițiile și operaţiunile din China.

Relansarea „fabricii lumii” și a „pieței mondiale” va reactiva lanțul industrial global, va reduce presiunea asupra economiei mondiale și va proteja interesele comune ale comunității mondiale.

Treptat, robusteţea economiei chineze va fi demonstrată şi va stimula dezvoltarea globală. Succesul Chinei este, totodată, succesul lumii.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 26/02/2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *