Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Comerțul electronic transfrontalier, forță motrice în dezvoltare

08/04/2024

Importurile și exporturile în comerțul electronic transfrontalier au crescut cu aproape 10% în primele două luni ale anului. După ani de dezvoltare, comerțul electronic transfrontalier, împreună cu comerțul general și comerțul de prelucrare a produselor, constituie cele trei moduri majore de comerț ale Chinei și au devenit o nouă forță motrice pentru creșterea comerțului exterior.

Raportul de activitate al guvernului din acest an propune promovarea unei dezvoltări sănătoase a comerțului electronic transfrontalier și a altor noi forme de afaceri. Din anul 2014, când “comerț electronic transfrontalier” a fost menționat pentru prima dată în Raportul de activitate al guvernului, acest sector a înregistrat o dezvoltare majoră în ultimul deceniu.

În 2023, importul și exportul de comerț electronic transfrontalier al Chinei au totalizat 2.380 miliarde de yuani, o creștere de 15,6%, cu 15,4% mai mare decât rata de creștere a importurilor și exporturilor generale. Corpul principal din domeniu continuă să crească, existând peste 100.000 de firme de comerț electronic transfrontalier din totalul de 645.000 de firme de comerț exterior în întreaga țară, care au contribuit cu 5,7% din importurile-exporturile de bunuri din țară, față de 1% înregistrat în anul 2015.

În timp ce sectorul se extinde, platformele de comerț electronic transfrontalier de nouă generație se dezvoltă rapid pe piețele de peste mări, devenind o putere care nu poate fi ignorată. În prezent, aceste platforme își extind cota pe piața globală și au devenit noua alegere a consumatorilor globali pentru a face cumpărături.

Mai mult de două milioane de consumatori australieni fac cumpărături pe platformele online transfrontaliere Shein și Temu în fiecare lună, potrivit unui nou studiu realizat de firma australiană de cercetare de piață Roy Morgan Research.

Experții spun că ascensiunea acestor platforme este legată de inovarea modelelor de afaceri și de dezvoltarea rapidă a modelului „complet gestionat”. În cadrul modelului complet gestionat, platforma oferă servicii unice pentru comercianți, reducând pragul afacerilor peste graniță și lărgind canalele de comandă. Platformele transfrontaliere oferă cererile precise părții de aprovizionare din amonte, adică producători din China, astfel încât potrivirea dintre “cererea” străină și “oferta” internă este mult mai eficientă, de aceea poate impulsiona transformarea și modernizarea industriei prelucrătoare.

De exemplu, Shein face previziuni privind tendințele de cumpărare pe baza achizițiilor online reale ale consumatorilor și plasează comanda către furnizorul de țesături, care începe procesul de imprimare digitală și furnizează țesăturile făcute fabricii de confecții care începe producția hainelor, iar în întregul proces presiunea asupra stocurilor este redusă la un nivel foarte scăzut.

Prin intermediul sistemului de gestionare a comenzilor în timp real al Shein, este clar dintr-o privire câte modele de imprimare digitală sunt nou comandate și cum decurge procesul de producție al fiecărui model, indiferent dacă este vorba de o comandă mică, de 100-200 de bucăți, sau de un număr mai mare de comenzi.

Pentru a se adapta la comenzile masive ale consumatorilor de peste mări, în ultimii ani, furnizorii au introdus un număr mare de echipamente digitale pentru a scurta timpul și a îmbunătăți eficiența în fiecare etapă.

Aici, un număr mare de mașini automate și roboți lucrează în loc de persoane, asigurând în mare măsură calitatea și eficiența în toate etapele de procesare, cum ar fi mutare, inspecție, gestionare de stocuri, print și transfer termic, producția automatizată poate fi realizată. Aceste modernizări continue au o legătură profundă cu platformele de comerț electronic transfrontalier.

Pentru a îmbunătăți eficiența, produsele mici sunt din ce în ce mai mult transportate pe cale aeriană, iar unele companii de logistică, de asemenea, din cauza creșterii rapide a afacerilor de comerț electronic transfrontalier, au format moduri de servicii cu rapiditate și cu costuri sub control.

Pentru a scurta timpul de legătură între noduri, coletele de comerț electronic transfrontalier sunt de obicei expediate direct la centrul internațional de supraveghere de la aeroportul din apropiere. Ca răspuns la caracteristicile acestor colete în ceea ce privește volumul și fragmentarea, departamentul vamal a lansat o reformă a integrării logistice în canalul de livrare și a optimizat procesul de supraveghere, a comprimat timpul de vămuire și a inovat modul de transfer al exporturilor pe calea aerului, eliberând în același timp capacitatea industriei aviatice.

Pentru a eficientiza transportul coletelor transfrontaliere de comerț electronic ușoare și mici, în ultimii ani, unele întreprinderi de logistică transfrontalieră au achiziționat propriile avioane și au deschis rute speciale de transport transfrontalier, astfel încât coletele să ajungă mai repede la consumatorii de peste mări.

O mare parte din infrastructură, de la cap la coadă, este construită de ei înșiși, iar multe noduri se află sub propriul control, așadar când există o problemă, se reacționează deosebit de rapid.

Sursa: Radio China International

Last modified: 08/04/2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *