Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Comerţul exterior al Chinei, în creştere

16/04/2021

Comerțul exterior al Chinei a avut un început de an bun. În primele trei luni din 2021, volumul total al comerțului exterior cu mărfuri a totalizat 8.470 miliarde yuani, în creștere cu 29,2% comparativ cu aceeași perioadă din 2020. Volumul exporturilor a crescut cu 38,7%, iar cel al importurilor cu 19,3%.

Odată cu vaccinarea tot mai multor oameni la nivel mondial, a început să fie înregistrată o tendinţă de relansare a economiei globale. Cererea tot mai mare pe piaţa mondială a stimulat creşterea exporturilor din China. Pe de altă parte, redresarea rapidă a producţiei, investiţiilor şi consumului, în perioada post-epidemică din China, a promovat considerabil importurile. Activităţile de combatere a COVID-19, desfăşurate eficient, au oferit un sprijin puternic dezvoltării stabile a comerţului exterior al Chinei.

În ultimii ani, China a depus eforturi susţinute pentru creșterea nivelului de deschidere către exterior, fapt care a adus la o creştere calitativă a comerţului exterior. Tot mai multe platforme de deschidere către exterior au fost înfiinţate, jucând un rol mai important în promovarea comerţului exterior chinez. Deschiderea este favorabilă nu numai Chinei, ci întregii lumi. Creşterea continuă a comerţului exterior al Chinei a adus beneficii comune şi altor ţări.

În primul trimestru din 2021, volumul comerţului internaţional dintre China şi ţările situate de-a lungul traseului “O centură, un drum” a ajuns la 2.500 miliarde yuani, în creştere cu 21,4% față de aceeaşi perioadă din 2020. De asemenea, volumul schimburilor dintre China şi cele 14 ţări semnatare ale Acordului RCEP a fost de 2,670 miliarde yuani, în creştere cu 22,9%. Faptele demonstrează că deschiderea şi cooperarea trebuie să fie principalele teme ale lumii de azi.

În prezent, pandemia COVID-19 continuă să se răspândească, situaţia economică mondială rămânând complicată, comerţul internaţional fiind confruntat cu mai mulţi factori de instabilitate. În această situație, China va depune toate eforturile pentru a rezolva problemele proprii, pentru a promova în continuare reforma şi deschiderea, dar şi pentru a ajuta relansarea stabilă a economiei globale.

Sursa: Radio China International 

Last modified: 16/04/2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *