Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Companiile chineze de tehnologie aduc idei inovatoare la CES pe fondul tensiunilor comerciale

11/01/2019

n jur de 1.200 de companii de tehnologie chineze, inclusiv giganţii din industrie, cum ar fi JD.com şi Huawei, precum şi companii de pornire, îşi expun inovaţiile în AI şi robotică la Consumer Electronics Show (CES), care şi-a deschis marţi porţile pentru public în Las Vegas.

Companiile chineze au încercat să își extindă prezența pe piața internațională cu dispozitivele lor dezvoltate intern, deși numărul de expozanți a scăzut cu aproximativ 20 de procente în timp ce China și Statele Unite negociază pentru reducerea tensiunilor lor comerciale.

Numărul companiilor chineze a ajuns la un nivel record la CES 2018 de peste 1.500. Reducerea participării chineze pe fondul tensiunilor comerciale a aruncat o umbră asupra sectorului tehnologic american.

Gary Shapiro, președintele Asociației Tehnologiilor de Consum din SUA, organizatoarea expoziției, a declarat pentru Xinhua că tarifele pentru produsele chineze costă industria tehnologică a SUA și pe consumatorii americani aproximativ un miliard de dolari pe lună.

Shapiro a spus că este îngrijorat de propunerea americană privind controlul exporturilor pentru tehnologiile emergente, cum ar fi inteligența artificială (AI). El a enumerat AI, împreună cu 5G, tehnologia automobilelor fără șofer și medicina digitală, ca direcții de urmărit la CES 2019 la prezentarea lui de luni.

Dar controlul exporturilor va restricționa dezvoltarea AI, în special în Statele Unite, a spus Shapiro.

Produsele făcute în China pot fi încă găsite cu ușurință în aproape fiecare categorie ca HD TV, robotică și comerțul cu amănuntul inteligent, ocupând aproximativ 14 procente din spațiul efectiv de expoziție. Multe companii de tehnologie chineze, în special cele mai inovatoare, încă sunt în căutarea perspectivelor pe termen lung în piața americană.

O companie chineză specializată în recunoașterea vocală, iFLYTEK, este una dintre ele. Rivalizând cu Google și Amazon, compania dezvoltată pe baza AI și-a dezvăluit traducătorul inteligent complet modernizat, un câștigător la CES al Premiului Inovației CES.

Charlene Li, director general al iFLYTEK America de Nord, a declarat pentru Xinhua că expansiunea în piața americană poate fi o călătorie anevoioasă pe termen scurt, dar “dacă nu am face planuri pe termen lung și am munci acum, atunci trebuie să o facem câțiva ani mai târziu, care va fi prea târziu”.

Robotul Alpha Mini dezvoltat de UBITECH, și Mabot dezvoltat de Shenzhen Bell, ambele startup-uri chineze, sunt listate, de asemenea, ca premii anuale de inovare ale CES.

Shapiro a declarat că firmele chineze au venit la CES cu intenții multiple. Fie că se întâlnesc cu vânzători sau cumpărători, fie că își construiesc brand-ul, fie că formează un parteneriate.

Al doilea cel mai mare comerciant cu amănuntul online al Chinei JD.com a debutat la CES anul acesta, etalându-și la standul expoziției un vehicul de livrări autonom în zonele urbane dense și o dronă folosită într-o rețea de livrări pentru transporturile rurale.

Zhang Chen, CTO-ul JD.com, își va împărtăși experiența în piața comerțului cu amănuntul a Asiei într-un seminar miercuri, pentru a ajuta companiile americane să ajungă mai rapid pe piața chineză.

Huawei și-a lansat cele două produse noi la CES: un laptop de top și un ceas inteligent. Ambele vor ajunge pe rafturile din Statele Unite luna aceasta, dar telefoanele inteligente ale Huawei sunt aproape interzise pe piața americană.

“Dacă faci comerț cu țările, sunt mai multe șanse să fii în relații bune cu ele”, a afirmat Shapiro, făcând apel la relații de comerț mai “normalizate” între cele două țări.

CES, cea mai mare expoziție comercială a lumii care prezintă produse și tehnologii noi în industria electronicii de larg consum, se va desfășura până vineri, atrăgând aproximativ 4.500 de expozanți și 180.000 de participanți în 2019.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 11/01/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *