Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Conferința internațională ”The future of EU-China relations: looking beyond the horizon”

12/06/2019

Ministerul Afacerilor Externe a organizat, la 11 iunie 2019, în parteneriat cu Academia Română, conferința internațională ”The future of EU-China relations: looking beyond the horizon”, dedicată relațiilor de parteneriat strategic dintre Uniunea Europeană și Republica Populară Chineză.

Desfășurată în cadrul agendei Președinției României la Consiliul UE, Conferința a reunit la București, în Aula Magna a Academiei Române, directori generali și directori din cadrul Ministerelor Afacerilor Externe din statele membre UE și R.P. Chineză, Serviciul European de Acțiune Externă, Comisia Europeană și Secretariatul Consiliului UE, alături de reprezentanți ai unor instituții academice de prestigiu din state membre UE și R.P. Chineză.

Sesiunea plenară a Conferinței a fost prezidată de ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, directorul general adjunct al Departamentului pentru Afaceri Europene din Ministerul Afacerilor Externe al R.P. Chineză, Yang Xiaoguang, și director în cadrul Secretariatului general al Consiliului UE, Zoltan Martinusz.

În intervenția sa, ministrul afacerilor externe a reconfirmat rolul jucat de România în promovarea ideilor și inițiativelor de consolidare a dialogului dintre Europa și R.P. Chineză în domenii cheie precum politica externă, conectivitate și contactele inter-umane și a subliniat importanța procesului de reflecție propus de Președinția Română a Consiliului UE pentru înțelegerea și aprofundarea dosarelor de interes reciproc.

Structurate în cadrul a trei sesiuni distincte, dezbaterile moderate de reprezentanții MAE român, China Foreign Affairs University și Serviciului European de Acțiune Externă au pus accentul pe viitorul parteneriatului strategic UE-China, inițiativele și strategiile de conectivitate, respectiv cooperarea dintre UE și R.P. Chineză în format multilateral, reflectând Concluziile Consiliului UE privind Strategia UE în relațiile cu R.P. Chineză, Strategia Europa-Asia privind Conectivitatea, Comunicarea Comună privind Abordarea Strategică a Relațiilor UE-China și Declarația Comună a Summit-ului UE-China (2019).

Sursa: Ambasada Romaniei in Republica Populara Chineza

Last modified: 12/06/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *