Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Construirea laboratorului de producere a vaccinului COVID-19, finalizată la Wuhan

06/07/2020

China a finalizat construirea unui complex format dintr-un laborator de cercetare și un atelier de producere a vaccinului COVID-19 în Wuhan, care a fost lovit puternic în timpul epidemiei, informează Grupului Farmaceutic Național din China (Sinopharm).

Cu o suprafață totală de 7.260 de metri pătrați, complexul este situat în cadrul Institutului de Produse Biologice din Wuhan (Wuhan Institute of Biological Products -WIBP), care este afiliat Grupului Național Biotec din China(China National Biotec Group – CNBG) din cadrul Sinopharm.

Laboratorul este capabil să studieze vaccinurile împotriva virusului patogen, iar atelierul poate produce peste 100 de milioane de doze de vaccin COVID-19 inactivat pe an, potrivit Sinopharm.

Echipa de construcții, care a ridicat cu mare vitează două spitale improvizate în Wuhan, Huoshenshan şi Leishenshan, a terminat construirea complexului în doar puţin peste 100 de zile și nopți.

Cu un alt atelier construit anterior la Beijing, capacitatea totală de producție a vaccinurilor COVID-19 inactivate este de aşteptat să depăşească 200 de milioane de doze pe an, ceea ce va ajuta la asigurarea unei aprovizionări adecvate, a declarat Yang Xiaoming, președintele CNBG.

WIBP a început pe 12 aprilie a.c fazele 1 şi 2 ale studiilor clinice pentru un vaccin candidat COVID-19 inactivat. În total au fost implicați 1.120 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani.

Rezultatele au indicat un nivel de siguranţă bun și nu s-au înregistrat reacții adverse grave în studiile clinice. Receptorii de vaccinuri, inoculaţi cu doua injectii în proceduri si doze diferite, au produs cantităţi mari de anticorpi. Pentru cei care primesc două injecţii la un interval de 28 de zile, rata de seroconversie a anticorpilor neutralizanți a atins 100%.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 06/07/2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *