Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Contributia Chinei la cresterea economica globala

06/12/2018

Pentru a marca cea de-a 40-a aniversare de la reforma, o zona a fost dedicata deschiderii Chinei si implicarii din ce in ce mai active in economia mondiala.

In 1978, China a contribuit cu 3,1% la cresterea economica mondiala. Discutand dupa 40 de ani, putem afirma ca a devenit principalul motor al economiei globale.

China a realizat progrese si in incercarea de a atrage mai multe investitii straine, inclusiv deschiderea usilor pentru intreprinderile investite in strainatate si reducerea taxelor.

Pe fondul unei cresteri economice accelerate, China a devenit in secolul al XXI-lea unul dintre cei mai importanti actori de pe scena globala si totodata un element central al economiei regionale si mondiale.

Investitiile straine directe ii China au fost de 920 de milioane de dolari in 1983, crescand pana la 131 miliarde de dolari in 2017.

O sectiune din cadru expozitiei care a introdus initiativa One Belt, One Road a aratat ca comertul exterior a avansat multilateralismul si a avut loc castigul win-win.

Initiativa One Belt, One Road, propusa in 2013 de catre presedintele Xi Jinping, prevede o retea comerciala si de infrastructura care sa lege Asia de Europa si Africa.

Initiativa urmareste sa imbunatateasca schimburile economice, politice, si sociale prin dezvoltarea infrastructurii de transport care sa interconecteze tarile de-a lungul rutelor comerciale cunoscute sub numele Drumul Matasii.

Comertul total al Chinei cu tarile de-a lungul One Belt, One Road in ultimii cinci ani a depasit 5 trilioane de dolari.

Last modified: 06/12/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *