Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Cooperare Muzeul Luvru – Muzeul National din China

31/10/2013

Expozitia “Civilizatia mediteraneana – in colectile Muzeului Luvru” pregatita de directorul muzeului, Jean-Luc Martinez, este deschisa publicului chinez din data de 29 octombrie, la Muzeul National din China, putand fi vizitata pana in luna februarie anul viitor.
Cu aceasta ocazie, la Beijing, vor fi expuse 280 obiecte specifice civilizatiilor din Egipt, Fenicia, Cartagina, Grecia si Roma. Majoritatea acestor obiecte sunt expuse pentru prima data in China, expozitia reprezintand si prima cooperare  intre cele doua muzee de renume mondial.

Jean-Luc Martinez a declarat ca Luvrul este muzeul francez care adaposteste cele mai bogate colectii de obiecte ale civilizaţiei mediteraneene. Actuala expozitie va etala publicului din China istoria de peste doua milenii ale acestui leagan al civilizatiei mondiale.

Cu privire la prima cooperare a Muzeului Luvru cu Muzeul National din China, Martinez s-a declarat incantat ca aceasta expozitie este organizata la Beijing ca eveniment premergator al seriei de manifestari prilejuite de implinirea a 50 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre Franta si China. De asemenea, Martinez a exprimat speranta ca in viitor sa fie derulate mai multe schimburi cu colegii din China si sa fie organizata mai bine primirea turistilor chinezi la Muzeul Luvru.

Sursa: Radio China International

Last modified: 06/11/2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *