Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Copii chinezi de la Shanghai vorbesc despre România

27/03/2023

Consulatul General al României la Shanghai a organizat împreună cu 9 Trees – Jiushu Cultural Development (Shanghai) și The One Kempinsky Suites Hotel (Shanghai Downtown), evenimentul intitulat „Micul Ambasador”, aducând mai aproape de cultura română şi patrimoniul ei, 36 de copii chinezi. Căci, cine poate promova mai frumos, mai original și creativ România, decât copiii, lăsându-i să vorbească despre frumusețile ei naturale, despre orașe, castele, sport, tradiții și mâncarea delicioasă.

Ambasadori ai României pentru o zi au fost Manon Bourdenet, elevă franco-română în clasa a X-a la Liceul Francez din Shanghai, câștigătoarea concursului regional de dezbateri „Ambasadori aspiranți”, Minhong Lin (Mihai) și Lingyun Ye (Ileana), amândoi studenți în primul an la catedra de limba română a Universității de Studii Internaționale din Shanghai (SISU), dar și mulți alți copii frumoși și deștepți cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani. Toți s-au dovedit a fi foarte curioși să descopere și să învețe, atât despre rolul și misiunile diplomaților, cât și despre o nouă țară și cultura ei.

„Am discutat despre patrimoniul României, despre cele mai frumoase orașe, inclusiv Timișoara, care este Capitală Culturală Europeană 2023, despre ia românească – bluza tradițională brodată inclusă în Lista Patrimoniului UNESCO, castelul Bran, locul de naștere al legendei lui Dracula, și castelul Corvinilor de la Hunedoara, despre peisajele naturale de descoperit într-o viitoare călătorie și despre tradițiile românești. De asemenea, am vorbit despre fotbaliștii și antrenorii care susțin dezvoltarea sportului, despre Simona Halep – fostă numărul 1 în lume și câștigătoare a competițiilor de tenis de la Shenzhen în 2015 și 2018. Totodată, am discutat și despre limba română și legătura ei cu lumea Francofoniei, întrucât România sărbătorește 30 de ani de Francofonie instituțională”, a spus consulul general al României la Shanghai, Ovidiu Simina, pentru China Media Group – Radio China Internațional, departamentul în limba română.

Copiii au pregătit mărțișoare pentru mamele lor, au cântat la vioară împreună cu soția consulului general, un muzician profesionist, care va oferi o lecție de vioară gratuită câștigătorului celei mai bune interpretări, ales după aplauzele copiilor, și chiar au dansat o horă românească.

Și pentru că astfel de evenimente de promovare includ și experiența culinară, copiii au fost bucuroși să guste delicioasele preparate românești – zacuscă, mici, sarmale, cârnați și pâine de casă, toate acestea proaspăt preparate de bucătarul  român de la Dracula’s Meat and BBQ din Shanghai. Apa minerală naturală Borsec importată direct din Transilvania (România) a fost responsabilă cu hidratarea acestor copii plini de energie și vitalitate.

Sursa: Radio China International

Last modified: 27/03/2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *