Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Creștere stabilă și redresarea consumului

27/09/2021

Biroul de Statistică din China a dat publicității, recent, datele privind evoluția economiei naționale în luna August. Responsabilii au declarat că, în această lună, creșterea economică a menținut trendul de redresare și promovare continuă a transformării și optimizării. Noile dinamici de creativitate au fost eliberate fără încetare, prețurile și ocuparea forței de muncă au fost stabile, calitatea și eficiența dezvoltării s-au îmbunătățit, principalii indicatori macroeconomici s-au menținut în zona rezonabilă.

Purtătorul de cuvânt al Biroului de Statistică din China, Fu Linghui, a arătat, la conferința de presă ținută în cadrul Biroului de Presă al Consiliului de Stat, că întreprinderile mari din întreaga țară au înregistrat o creștere cu 5,3% a valorii adăugate, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Industria a crescut stabil. Manufactura cu tehnologii avansate a înregistrat un ritm mai mare de creștere. Sectorul de servicii a continuat să se recupereze, segmentele precum transmisiile informatice, software și tehnologiile cibernetice, având o creștere relativ rapidă. Vânzarea a menținut trendul ascendent și produsele cu caracteristice de optimizare au avut o performanță mai bună. Investițiile în activele fixe au crescut stabil, cele în industria manufacturieră și investițiile civile înregistrând o creștere mai rapidă. În ceea ce privește performanța generală din luna August, Fu Linghui a arătat că o dezvoltare relativ rapidă a fost păstrată din punctul de vedere al acumulării, în ciuda faptului că indicatorii economici principali au scăzut într-o anumită măsură.

„Dau un exemplu. În perioada Ianuarie-August, marile întreprinderi au consemnat o creștere a valorii adăugate cu 13,1% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Indicele de producție al sectorului de servicii a crescut cu 17,7%. Vânzarea cu amănuntul a produselor de consum social a crescut cu 18,1%. Acestea au avut creșteri relativ rapide. Privind perioada ultimilor doi ani, indicatorii principali au fost stabili în general.”

Potrivit lui Fu, în luna August, funcțiunea economiei țării a păstrat trendul de redresare, cu tenacitate tot mai evidentă. În același timp, în al treilea și al patrulea trimestru, menținerea acestui trend va fi susținută de mai mulți factori. Acesta a explicat cu informații din domeniul industriei și serviciilor că a fost păstrat ritmul de creștere relativ rapid, rata șomajului înregistrat în zonele urbane din întreaga țară a fost mai scăzută comparativ cu obiectivul de control macroeconomic anual. În ceea ce privește prețurile și cheltuielile locuitorilor pentru produsele de consum, au continuat să crească în mod lent, principalii indicatori macroeconomici rămânând într-o zonă rezonabilă. Totodată, fundamentul pentru o creștere stabilă este tot mai consolidat.

„Părțile slabe din configurația industriei și lanțului de aprovizionare sunt completate accelerat. Produsele căutate pe piață, cum ar fi circuitele integrate și containerele metalice au înregistrat o creștere de 48,2% respectiv 1,7 de ori. Circuitul dublu – intern și internațional – se stimulează reciproc. Strategia de amplificare a cererilor interne a fost accentuată, iar circuitul intern a jucat un rol important în stimularea dezvoltării economice. În prima jumătate a anului în curs, cererile interne au avut un aport de peste 80% în creșterea economică. Amplificarea cererilor interne au ajutat la creșterea importurilor și consolidarea statutului de țară puternică în domeniul comerțului. Extinderea cererii externe a stimulat, de asemenea, creșterea exporturilor.”

Ca susținere importantă a economiei naționale, consumul atrage atenția. Datele arată că, în luna August, afectată de pandemie, vânzarea cu amănuntul a produselor de consum social au înregistrat o scădere bruscă a ritmului de creștere. Dar, în ceea ce privește următoarea etapă, Fu Linghui a subliniat că există factori pozitivi pentru susținerea consumului.

„În primul rând, cauzele inerente pentru amplificarea menținută a consumului sunt solide. Avem o populație de 1,4 miliarde persoane, din care 400 de milioane de persoane cu venituri medii, și peste zece mii de dolari americani Produs Intern Brut pe cap de locuitor. Așteptările poporului la o viață bună duce la o creștere a consumului și la o optimizare structurală durabilă a consumului. În al doilea rând, de la începutul anului în curs, ocuparea forței de muncă s-a menținut stabilă, așadar creșterea veniturilor locuitorilor este asigurată. Întreprinderile au păstrat creșterea relativ rapidă a eficacității. Toate acestea vor favoriza consolidarea capacității de consum. În al treilea rând, îmbunătățirea protecției sociale și creșterea stabilă a investițiilor pentru bunăstarea locuitorilor vor ajuta la disponibilitatea de consum. Odată cu promovarea integrată a contracarării efectelor pandemiei și cu dezvoltarea socială și economică, cu redresarea stabilă a activităților economice, mediul de consum va fi redresat treptat, conducând la menținerea unei creșteri stabile a consumului.”

Sursa: Radio China International

Last modified: 27/09/2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *