Bine ai venit! | 欢迎访问网页

David Popovici scrie istorie

15/08/2022

David Popovici este un înotător român, specializat în stilul liber. Este campion mondial în 2022 la 100 de metri și la 200 de metri stil liber. Popovici a devenit cel mai tânăr campion mondial la proba de 200 liber masculin și unul dintre cei mai tineri campioni mondiali masculin din istoria înotului.

David Popovici (17 ani) a reușit să câștige medalia aur și să bată recordul mondial în finala probei de 100 de metri liber, din cadrul Campionatelor European de nataţie pentru seniori, de la Roma.

David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, după ce a obţinut cel mai bun timp din semifinale.

Fantasticul sportiv român a bătut recordul mondial cu 5 sutimi, având un timp de 46.86. Pe locul doi s-a clasat sportivul maghiar, Kristof Milak, iar pe 3, Alessandro Miressi.

David Popovici a devenit al 4-lea cel mai rapid om din istorie la 100 m liber, după legendarii Cesar Cielo, Alain Bernard și Caleb Dressel.

David Popovici scrie istorie: e cel mai tânăr înotător care coboară sub 47 de secunde la 100 m liber.

România este reprezentată la Europene de o delegaţie de 11 sportivi, în frunte cu David Popovici, dublu campion mondial. Sportivii români vor participa în probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime.

 

Last modified: 15/08/2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *