Bine ai venit! | 欢迎访问网页

DEBUTUL ANULUI NOU CHINEZESC 2018, SĂRBĂTORIT ÎN ARGEȘ

04/02/2018

În contextul bunelor relații de prietenie româno-chineză, Ambasada Republicii Populare Chineze susține evenimentul organizat de către Universitatea din Piteşti, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş, Teatrul Al. Davila și Casa Româno-Chineză, pentru celebrarea debutului Noului An Chinezesc 2018.

Moment de mare însemnătate și bucurie pentru poporul chinez, acesta va fi marcat printr-un spectacol artistic oferit de formaţia Nair Band, joi, 8 februarie 2018 de la ora 18.00, la Teatrul Al. Davila Pitești, în Sala Mare.

În cadrul programului, invitații se vor delecta cu momente de dans susținute de Guan Yajun, Wu Jia, Sarina dar și cu melodii precum:

• Prima Zăpadă – în interpretarea formației Nair

Melodie asociată vremurilor fericite și de neuitat petrecute alături de prima iubire.

• Lebăda – în interpretarea formației Nair, Aotegenbayaer

În poveștile populare, lebăda este cea mai nobilă și sacră dintre păsări, piesa fiind asociată cu sentimentele nostalgice.

• Stepa fără de margini – interpreți: Wurihan

Melodie ce simbolizeaza relația dintre doi îndrăgostiți și dificultatea unui tânăr îndrăgostit să citească gândurile iubitei, părându-i-se la fel de neînțeles ca și locurile mlăștinoase în care se revarsă stepa fără de margini.

• Fluturii îndrăgostiți – în interpretarea formației Nair

Legendă chinezească despre sfârșitul tragic al unei povești de dragoste.

• Primăvara – în interpretarea formației Nair

Piesa muzicală descrie cum totul, în stepă, revine la viață o dată cu sosirea primăverii; iar oamenii se bucură de viață și iubesc natura.

Anul Nou Chinezesc mai este cunoscut și ca Festivalul Primăverii – 春节; Chūn Jié.

De mare însemnătate pentru poporul chinez, acest festival este vechi de secole și a câștigat de-a lungul timpului o semnificație aparte, datorită tradițiilor, miturilor și obiceiurilor care s-au dezvoltat în legătură cu această perioadă a anului.

Adesea, seara care precedă ziua de Anul Nou Cinezesc este o ocazie pentru familiile chineze să se adune pentru cină. Ferestrele și ușile caselor sunt decorate cu obiecte confecționate din hârtie roșie pe care sunt înscrise mesaje de “prosperitate”, “fericire”, “bogăție” și “longevitate”.

Alte activități includ focuri de artificii și oferirea de bani în plicuri roșii de hârtie.

În 2018, Anul Nou Chinezesc începe la data de 16 februarie și se află sub influența Câinelui de Pământ, care, conform previziunilor astrologice, va aduce fericire, armonie în viața de familie, dragoste pentru țară și o neclintită fidelitate pentru orice cauză pe care dorim s-o sprijinim.

Last modified: 04/02/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *