Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Descoperirea chino-britanică oferă energie curată

09/10/2018

Cercetătorii de la Universitatea din Liverpool, Colegiul Universitar din Londra și Universitatea de Știință și Tehnologie din China de Est au sintetizat un nou material organic care lucrează cu lumina soarelui pentru a separa apa în elementele sale componente, oxigen și hidrogen.

Descoperirea ar putea duce la o sursă de energie abundentă abundentă pentru viitor. În împărțirea apei fotocatalitice, lumina soarelui lovește un catalizator organic sau anorganic, generând electroni și găuri care împart molecula de apă în hidrogen și oxigen.

Hidrogenul este utilizat drept combustibil pentru nave spațiale și în anumite vehicule de transport terestru. Elementul este abundent pe pământ în compuși cum ar fi apa și combustibilii fosili, însă este rar găsit în forma sa pură.

Metodele industriale actuale de producere a hidrogenului au dezavantaje semnificative. Hidrogenul poate fi separat de oxigen prin electroliză, ceea ce implică trecerea unui curent electric prin apă.

Cea mai obișnuită metodă de producere a hidrogenului pur este prin reformarea cu abur și metan. La temperaturi ridicate, metanul format din hidrogen și carbon reacționează cu abur pentru a produce dioxid de carbon și hidrogen. Deoarece acest proces generează CO2, care este un gaz cu efect de seră, acesta nu este considerat o metodă curată de producere a combustibilului.

Această dcoperire a făcut ca oamenii de știință să fie la un pas mai aproape de generarea de energie curată prin folosirea luminii solare pentru a împărți moleculele de apă, așa cum fac plantele prin fotosinteză.

Last modified: 09/10/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *