Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Dezvoltarea industriei de manufactură a Chinei va creea mai multe locuri de muncă în toată lumea

08/03/2018

Unele țări au pretins că China a furat slujbele din manufactură de la ele, dar faptele arată o poveste diferită – China creează locuri de muncă pentru ele.

Vorbind logic, nici China, nici o altă țară nu poate “fura” slujbele de la alte țări, din moment ce fiecare țară creează propriile sale șanse de lcouri de muncă pentru cetățenii săi, pe baza nivelului său de dezvoltare economică.

China întotdeauna se supune regulilor comerciale internaționale, indiferent de momentul în care era subdevoltată economic sau acum când a devenit mai puternică. A ales să colaboreze cu partenerii comerciali pentru a obține rezultate win-win. Pe măsură ce întreprinderile manufacturiere chineze își extind prezența lor globală, ele angajează tot mai mulți localnici.

Ca un exemplu, Grupul Fuyao, cel mai important producător de sticlă auto din China, a angajat mai bine de 2.000 de oameni la o fabrică de fabricare a sticlei de aproape 470.000 de metri pătrați din Moraine, Ohio, până în noiembrie 2017.

Unitatea Fuyao, cel mai mare proiect chinez de investiții din istoria Ohio, a fost lăudată pe larg ca partea luminoasă pentru comunitatea locală, după ce închiderea fabricii de ansamblare a General Motor în 2008 a eliminat mii de locuri de muncă.

Companiile chineze au investit peste 20 de miliarde de dolari în nouă state americane din regiunea central-vestică până în 2016, creând peste 45.000 de locuri de muncă, potrivit Camerei Generale de Comerț a Chinei din Statele Unite.

În America Latină, companiile chineze au creeat 1,8 milioane de locuri de muncă între 1995 și 2016, potrivit datelor din partea Organizației Internaționale a Muncii.

Prin Inițiativa Traseul și Drumul (sau Centura și Drumul) propusă în 2013, China a adăugat locuri de muncă în țările din Asia, Europa și Africa aflate de-a lungul rutei, în timp ce promovează infrastructura, comerțul,
conectivitatea financiară și de la om la om de-a lungul și după anticile rute comerciale ale Drumului Mătăsii.

Prin Inițiativă, întreprinderile chineze au investit aproape 50 de de miliarde de dolari americani și a ajutat la construirea a 75 de zone economice și comerciale de cooperare în 24 de țări, generând peste 209.000 de locuri de muncă până în octombrie 2017, potrivit Ministerului Comerțului.

Privind înainte, se așteaptă să fie create mai multe locuri de muncă de către companiile chineze în întreaga lume după ce premierul Li Keqiang a spus luni într-un raport de activitate guvernamental că China va extinde cooperarea de producție industrială cu alte țări.

În afară de crearea de locuri de muncă în străinătate, China atrage de asemenea mulți oameni talentați din afară să lucreze pe teritoriul său pentru dezvoltarea manufacturieră a țării, dat fiind că manufactura high-tech a obținut o creștere medie anuală de 11,7 procente în ultimii cinci ani.

În mod sigur, țara va solicita mai multe talente atât din interior cât și din străinătate pentru a construi țara într-un lider în manifactură, datorită planurilor guvernului de a promova dezvoltarea circuitelor integrate, comunicațiilor mobile 5G, motoarelor de avioane, vehiculelor cu energie nouă, noilor materiale și echipamentelor de manufactură, printre altele.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 08/03/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *