Bine ai venit! | 欢迎访问网页

“Dialogul partidelor politice China – Tarile Europei Centrale si de Est 2017”

15/07/2017

In data de 14 iulie a avut loc la Palatul Parlamentului Summitul “Dialogul partidelor politice China – Tarile Europei Centrale si de Est 2017”. Acesta reprezinta un moment istoric, de mare oportunitate pentru Romania.

La eveniment au participat peste 500 de invitati, lideri ai partidelor politice, ministrii si sefi de Parlament, guvernatori de provincii si primari, reprezentanti ai mediului de afaceri, precum si alte personalitati marcante din Republica Populara Chineza si Europa Centrala si de Est (Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Grecia, Macedonia, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina si Ungaria).

Liu Yunshan a declarat ca de a lungul istoriei China si cele 16 state ale ECE au fost prietene si sunt buni colaboratori si desi din cauza distantei nu ne putem considera vecini, inimile noastre sunt apropiate.

Initiativa “One belt and one road” serveste intereselor tuturor tarilor din lume, spiritul Drumului Matasii este esential pentru prosperitate, pace si cooperare.

“One belt and one road” a introdus un nou dinamsism intre cele doua parti. Aceasta initiativa este o buna oportunitate si pentru cunoasterea culturii reciproce. In urmatorii 10 ani, China, va invita 1.000 de tineri sa vina pentru schimburi.

Un rol important in aceasta initiativa este ocupat de comert si in urma acestei initative se doresc beneficii comune. “Centura si drumul” o sa fie o platforma de schimburi de cunostinte, experiente si culturi. Colaborarea este legata si de sanatate si turism.

Recent in implementarea acestei initiative s-au inregistrat deja rezultate, cum ar fi: cresterea cu 15% in comertul Chinei cu tarile ECE, s-au facut investitii de 319 milioane de dolari in tarile Europei Centrale si de Est iar numarul turistilor chinezi care vin in tarile ECE a crescut cu 200%.

In urma acestei vizite, au fost purtate discutii cu partenerii romani, cu privire la transportul catre Portul maritim Constanta. De asemenea au fost discutate si aspecte despre domeniul it si se doreste consolidarea dezvoltarii industriale.

Indicatorii economici principali ai Chinei sunt incurajatori, China ramanand printre cele mai importante economii din lume.

In partea a doua a programului desfasurat in cursul zilei de ieri, invitatii au putut participa la urmatoarele workshop-uri: ”Business Dialogue for Cooperation”, ”Belt of Road: Subnational Cooperation” si ”Belt and Road: Role of the Youth”.

Potrivit liderului social-democrat, Liviu Dragnea, in plan bilateral, Romania are o cooperare sustinuta cu Republica Populara Chineza, iar tara noastra este interesata in primul rand de consolidarea interactiunilor economice si comerciale, precum si de mentinerea tendintei de crestere a exporturilor romanesti spre China.

Last modified: 15/07/2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *