Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Draga China,

26/02/2019

Ma chinui de ceva timp sa iti zic multumesc, sa iti spun ce norocoasa sunt pentru ca te-am intalnit si pentru ca te-am cutreierat de la nord la sud.

Nu de mult, am primit o carte in dar intitulata “Ariane Mnouchkine si Theatre du Soleil” de Bruno Tackels. Ea contine un citat ce mi-a pus instantaneu zambetul pe buze si m-a facut sa incep sa visez, sau mai bine zis, sa derulez cu ochii deschisi multe patenii amuzante din China:

“In fiecare an, voiam sa merg in China, ma pregateam si nu ajungeam, un obstacol se opunea; ma gandeam, anul viitor voi merge in China. Pentru ca voiam sa merg in China, am facut teatru.”

Povestea noastra sta un pic diferit, nu? Pentru ca am ajuns in China, mi-am facut curaj si am inceput sa cochetez cu actoria. Mi-ai dat impulsul de care aveam nevoie la timpul potrivit.

Doi ani si jumatate m-ai primit, mi-ai facut anii de studentie sa fie cei mai colorati ani, sa ma descopar si nu in ultimul rand sa te descopar pe tine. Ne-am completat reciproc.

In primele luni dupa ce am ajuns la Beijing, ti-am facut o promisiune, iti mai aduci aminte? A durat un pic, aproape cinci ani, dar m-am tinut de cuvant. M-am reintors la Beijing cu o piesa de teatru. Prima piesa de teatru bilingva romano- chineza, o adaptare dupa frumoasa poezie “Luceafarul” de Mihai Eminescu.

A fost o saptamana nebuna la Beijing, o saptamana alaturi de patru oameni minunati cu care am avut doua reprezentatii de teatru, o saptamana plina de patenii si amintiri unice. Esti minunata, mi-ai deschis usile, iar inauntru am cunoscut oameni cu un caracter asa frumos, si plini de energie pozitiva. Sa ai grija in continuare de ei, in special de domnul Lupeanu (director ICR Bejing). De ce? Pentru ca, a fost primul care a crezut in mine si in proiectul nostru. Asa e, proiectul nostru, pentru ca tu m-ai inspirit sa il fac. M-ai ambitionat si trebuie sa iti multumesc.

Ghici ce? Nu ma opresc aici. Proiectul “Luceafarul” a fost bine primit, iar acum lucrez la a doua piesa de teatru bilingva, care o sa fie o adaptare dupa un basm chinezesc. Greu se mai leaga lucrurile, dar trebuie sa am rabdare. O sa fie o nebunie, o sa fie dans contemporan, muzica live ce o sa se cupleze pe starile actorilor, o sa fie explozie de culori si nu in ultimul rand, o sa ne pastram mixul de limba chineza cu limba romana. De abia astept sa iti prezint produsul final. In momentul asta, inca astept aprobari pentru budget, si inca caut colaboratori culturali. Lista e lunga, dar nu imi pierd entuziasmul. Stiu ca o sa iasa si cand o sa fie gata, o sa ne revedem si o sa imortalizam momentul.

Daca iti vine in minte vreun posibil colaborator sa ii zici sa imi scrie. Sper ca mai ai datele mele de contact, da? Promit ca iti mai scriu pe parcurs ca sa iti zic cum am evoluat cu proiectul numarul doi.

Sa ai grija de tine si sa ne revedem curand!

Bambus

PS: Adresa mea de email este: [email protected] 😉

Last modified: 26/02/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *