Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Drumul digital al Mătăsii va accelera modernizarea lumii

23/10/2023

China va creeze o zonă pilot de cooperare în domeniul comerțului electronic, în cadrul inițiativei “O centură, un drum” și va organiza anual “Expoziția Globală pentru Comerț Electronic”, a nunțat președintele Xi Jinping, în cadrul ceremoniei de deschidere a celui de-Al treilea Forum pentru cooperare internațională  “O centură, un drum”.

De asemenea, China și țările participante au lansat Inițiativa de la Beijing privind cooperarea internațională pentru economia digitală, care vor promova aprofundarea și cooperarea între China și țările implicate în economia digitală.

Stații de bază 5G, centre de date, centre cloud-computing și orașe inteligente, au fost construite în multe țări. Multe porturi, căi ferate, drumuri și instalații de conservare a apei din țările participante la inițiativa “O centură, un drum” au fost modernizate digital. Sistemul Beidou-3 oferă servicii complete de navigație prin satelit, pentru trenurile de marfă și transportul maritim China-Europa. Aceste proiecte nu doar că au îmbunătățit infrastructura informațională digitală a țărilor partenere, dar au schimbat și viața multor oameni.

În timpul forumului, a fost prezentată Inițiativa de la Beijing pentru cooperare internațională privind economia digitală “O centură, un drum”, care include 20 de puncte în domenii precum infrastructura, transformarea industrială, capacitățile digitale și mecanismele de cooperare. Aceasta oferă noi posibilități de cooperare în domeniul economiei digitale și fiind o cale pentru consolidarea conectivității digitale și construirea unui Drum al Mătăsii digital, în următorii zece ani.

În același timp, China a prezentat, Inițiativa globală de guvernanță a Inteligenței Artificiale (AI), subliniind că dezvoltarea aceasta ar trebui să adere la principiile respectului reciproc, egalității și beneficiilor reciproce. Inițiativa oferă o soluție chineză și aduce idei noi pentru guvernanța globală AI. În contextul actual, în care anumite țări occidentale sporesc controalele la exportul de cipuri și împiedică dezvoltarea inteligenței artificiale în alte țări, inițiativa urmărește un consens internațional, pentru îmbunătățirea sistemului global de guvernanță digitală.

Economia digitală și tehnologia digitală reprezintă viitorul, fiind legate de posibilitatea ca țările în curs de dezvoltare să realizeze o dezvoltare în saluturi. China va continua să promoveze inovarea și schimbul de tehnologii digitale, astfel încât țările partenere să poată urma Drumul digital al Mătăsii, să realizeze împreună modernizarea, cât mai curând.

Sursa: Radio China International

Last modified: 23/10/2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *