Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Economia Chinei este sănătoasă și sustenabilă

06/04/2024

Revenirea sincronizată a celor trei indicatori economici majori ai Chinei a atras atenția lumii.

Cei trei indicatori majori se referă la indicele PMI ( indicele managerilor de achiziții) pentru industria prelucrătoare, la indicele non-manufacturier și la indicele PMI compozit. PMI compozit reflectă, în principal, situația economică generală. PMI reflectă dezvoltarea și tendințele din sectorul manufacturier. Indicele de activitate comercială non-manufacturieră reflectă, în principal, dezvoltarea industriei serviciilor. Indicele PMI este considerat un barometru al schimbărilor macroeconomice ale unei țări și joacă un rol important în monitorizarea, prognoza și avertizarea timpurie a activităților economice.

Cele mai recente date oficiale ale Chinei arată că, în luna martie a acestui an, indicele PMI, indicele activității comerciale neproductive și indicele PMI compozit au fost de 50,8%, 53,0% și 52,7%, în creștere cu 1,7, 1,6 și 1,8 puncte procentuale față de luna precedentă. În replică, presa internațională, cum ar fi Bloomberg, a relatat că acest lucru indică o perspectivă optimistă pentru sectorul manufacturier al Chinei și că economia globală se stabilizează.

De ce performanța economică a Chinei este atât de impresionantă? Analiștii subliniază că aceasta se datorează eforturilor continue ale guvernului chinez de a stabiliza economia, de a extinde cererea internă și de a menține un comerț exterior stabil. În prezent, China a lansat o nouă rundă de programe de modernizare a echipamentelor la scară largă și de valorificare a bunurilor de consum vechi, care se așteaptă să creeze o piață uriașă, cu o scară anuală de peste 5 trilioane de yuani.

Datele dezvăluie, de asemenea, unele caracteristici noi. De exemplu, în martie, PMI pentru industria de producție de înaltă tehnologie, industria bunurilor de consum și producția de echipamente din China a fost de 53,9%, 51,8% și 51,6%, toate mai mari decât în luna precedentă. În special, atât indicele de producție, cât și indicele de noi comenzi pentru industria prelucrătoare de înaltă tehnologie au fost de peste 55,0%, reflectând progresul solid al dezvoltării economice de înaltă calitate din China. Pe de altă parte, indicele așteptărilor privind activitatea comercială a urcat la 55,6%, ceea ce indică faptul că întreprinderile au o încredere sporită în dezvoltarea din ultima vreme a pieței chineze.

În calitate de a doua economie ca mărime din lume, dezvoltarea stabilă și pozitivă a economiei chineze este, fără îndoială, un avantaj pentru economia globală. În ultimele zile, mai multe instituții internaționale, inclusiv Citibank, au îmbunătățit previziunile privind creșterea economică a Chinei. Faptele dovedesc că economia Chinei este sănătoasă și sustenabilă.

Sursa: Radio China International

Last modified: 06/04/2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *