Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Economia Chinei înregistrează o evoluție optimistă

17/07/2023

Fundamentul evoluției bune pe termen lung a economiei Chinei rămâne neschimbat, la fel marea capacitate de rezistență, potențialul mare de dezvoltare, marea vitalitate și vigoare, alături de condițiile care sprijină o dezvoltare economică de calitate, a declarat Mao Ning, purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe. Potrivit acesteia, pe măsură ce se acumulează și cresc factorii favorabili, economia chineză este așteptat să continue procesul de redresare.

    Datele prezentate de Oficiul Național de Statistică arată că, în prima jumătate a anului 2023, economia Chinei a înregistrat o tendință generală de relansare și evoluție pozitivă. Produsul Intern Brut (PIB) a crescut cu 5,5%, comparativ cu perioada similară din 2022, fiind cu un procent mai mare față de primul trimestru.

    Cu privire la impactul economiei naționale asupra politicii externe a Chinei, Mao Ning a declarat că statul chinez este angajat în dezvoltarea relațiilor de prietenie și cooperare cu alte țări, pe baza respectului reciproc, a egalității și avantajului reciproc, aspecte care rămân neschimbate. În ceea ce privește relațiile chino-americane, autoritățile de la Beijing le privesc și le abordează după principiul respectului reciproc, coexistenței pașnice, cooperării și câștigului comun. SUA sunt așteptate să poată acționa în aceeași direcție cu China, pentru a promova revenirea relațiilor bilaterale pe o cale de dezvoltare sănătoasă și stabilă.

Sursa: Radio China International

Last modified: 17/07/2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *