Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Economia digitală, incubator pentru locurile de muncă din China

26/08/2020

Qiu Jun este curier la un magazin online chinezesc. El a debutat în această meserie în martie 2020, iar acum primește zilnic, în medie, aproximativ 40 de comenzi. De la izbucnirea pandemiei COVID-19, pentru astfel de posturi sunt necesari tot mai mulți oameni care sunt “o linie de viață” pentru consumatori, pentru care pun mici cărămizi în ordinea normală a societății.

Consumer News and Business Channel (CNBC) din SUA a informat că pandemia a accelerat dezvoltarea comerțului online și vânzările prin transmitere directă online din China, precum și digitalizarea locurilor de muncă ale chinezilor.

În perioada postpandemică, trendul este menţinut în China. Economia digitală devine un tot mai mare incubator generator locuri de muncă.

Economia digitală are nevoie de persoane cu multiple şi diverse calificări. Conform unui raport prezentat de Institutul de cercetări privind telecomunicaţie din China, bazat pe analiza a 1,68 milioane anunțuri de angajare din 2018, cerinţele privind abilităţile căutate acoperă aproape toate nivelurile de studii.

Odată cu integrarea aprofundată a tehnologiilor digitale şi economiei reală, un mare număr de producţii, configuraţii şi modalităţi noi au apărut şi apar necontenit. Acestea oferă oportunităţi mai multor persoane cu diferite calificări.

Mai mult, salariile locurilor de muncă create de economia digitală sunt mai competitive. Conform raportului amintit, salariul mediu lunar din sectorul economiei digitale a fost de 7.057 yuani în 2018, cu 23,9% mai mare decât cel al angajaților din companiile mari. Este evident că nivelul mai ridicat al salariilor poate atrage mai mulți specialiști, formându-se o legătură puternică între concentrarea de specialiști și perfecționarea industriilor, contribuind astfel la crearea mai multor locuri de muncă.

În ultimii ani, dezvoltarea accelerată a comerțului electronic și a economiei de distribuție a dat naștere la multe locuri de muncă cu orar flexibil, aducând o contribuție însemnată la stabilizarea ocupării forțelor de muncă.

În China, noile ocupații generate de economia digitală apar mereu, guvernul chinez promovând noile ocupații și sectoare, precum vânzarea online cu amănuntul, transportul bazat pe Internetul mobil, educația online, serviciile medicale online sau divertismentul în mediul virtual.

Statisticile arată că economia digitală a avut, în 2019, o pondere de 67,7% din creșterea Produsului Intern Brut. Numărul ocupațiilor legate de economia digitală reprezintă 75% din cele 38 de ocupații lansate în ultimii doi ani de guvernul chinez.

Potrivit companiei americane de consultanță BCG, valoarea economiei digitale chineze va avea, în 2035, aproape 1.600 miliarde USD. Această parte a economiei digitale va continua să fie o forță semnificativă în promovarea creșterii chineze, un sector care va crea un număr considerabil de locuri de muncă.

Sursa: Radio China International

Last modified: 26/08/2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *