Bine ai venit! | 欢迎访问网页

ETERNA SI FASCINANTA CHINA!

25/09/2017

Vara aceasta am avut deosebita ocazie de a participa la tabara “Culture Summer Camp” impreuna cu persoane din toata lumea, persoane pe care dorinta de cunoastere a limbii si culturii chineze le-a adus in acelasi loc. Tabara a durat doua saptamani, iar in prima saptamana am avut ocazia de a vedea cum se traieste intr-un campus universitar din Beijing si cum arata sistemul chinez de invatamant Toate cursurile sunt interactive si in fiecare sala de curs exista cate un laptop, videoproiector, microfon si multe alte lucruri care te fac sa fii mai implicat si atent. De asemenea am participat si la multe activitati care ne dezvoltau simturile artistice si capacitatile lingvistice.

In prima saptamana pe care am petrecut-o in Beijing am vizitat foarte multe atractii precum: Summer Palace, Parcul Olimpic, Orasul Interzis, Templul lui Confucius, Templul Lama, unde am ramas suprinsa de puterea oamenilor de a se ruga si de obiceiurile lor, iar pentru final am pastrat atractia mea preferata din Beijing, anume Marele Zid unde privelistea este absolut minunata si te simti ca si cum esti deasupra intregii lumi. Este o tara cu o cultura straveche, de peste 5000 de ani si acest lucru se simte pretutindeni.

Cea de-a doua saptamana am petrecut-o intr-un oras de langa Shanghai numit Wuxi si evident, in Shanghai.Pot spune ca Shanghaiul a ramas unul din orasele mele preferate pe care le-am vizitat pana acum. Totul este inconjurat de cladiri uriase care iti fura ochii, cea mai cunoscuta fiind Tv Tower unde am avut ocazia sa ne invingem frica de inaltime si sa privim orasul de la aproximativ 300 de metri. Partea mea favorita din toata sederea mea in China a fost croaziera pe raul Huangpu unde am avut parte de o imagine aparte atunci cand a venit apusul si tot cerul a capatat o culoare roz, iar luminile tuturor cladirilor s-au aprins.

Despre chinezi pot spune ca sunt foarte tehnologizati, internetul fiind folosit la absolut tot, prietenosi si saritori, ei incercand sa te ajute prin tot ce pot si pentru a demonstra asta o sa va dau si cateva exemple. Am fost la un Mall in Beijing iar vanzatoarele nu cunosteau bine limba engleza, iar anumiti termeni nici noi nu ii stiam in chineza asa ca in cateva minute m-am trezit cu patru persoane langa mine – toti incercand sa ne ajute sa cumparam tot ce voiam, consultandu-se intre ei, folosind internetul ca sa traduca, lucru pe care in alte tari nu l-am mai intalnit.

In China exista o idee foarte interesanta si anume ca orice cetatean poate folosi biciclete pe gratis, de aceea daca veti merge acolo veti observa din 5 in 5 metri bicilete pe care, scanand un cod pe telefon, le poate folosi orice cetatean chinez. Am avut si noi ocazia de a ne plimba cu acele biciclete datorita unui tanar care s-a oferit sa scaneze codurile pentru noi. Mi-as dori sa apara acest concept si la noi in tara care ar ajuta la reducerea poluarii .
China este o tara foarte sigura, fiind controale peste tot, la metrou/gari/aeroport/feribot si la toate atractiile turistice peste tot existand detectoare. De asemenea pe strada exista o multime de politisti seara, aproximativ 40-50 pe fiecare strada, care dirijeaza circulatia si de care oamenii asculta cu tarie.

Nu in ultimul rand, mancarea este este un deliciu in China. Poti manca oriunde ceva surprinzator: pe strada, in restaurante sau la rulotele ambulante. Este ceva incredibil amestecul de gusturi si arome din mancarea chinezeasca.

A fost cu adevarat o experienta unica si recomand tuturor sa incerce sa ajunga in China, macar odata in viata, pentru ca este intr-adevar o alta lume, ce deschide multe orizonturi, mai ales pentru tineri. Pot spune ca dupa aceasta excursie perspectivele mele s-au schimbat si ca acum vad lumea putin altfel decat inainte si sper ca voi mai avea ocazia sa ma reintorc in China si sa vad mai mult din ea, pentru ca este o tara care are imens de oferit.

Articol scris de: Pana Maria Madalina

Last modified: 25/09/2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *