Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Eveniment istoric: Expozitie de arta romaneasca la Luvru

09/04/2019

La invitatia muzeului Luvru, in perioada 17.04.2019 – 29.07.2019, Muzeul National de Arta al Romaniei, impreuna cu Muzeul National de Istorie al Romaniei, Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe si cu Manastirile Putna, Sucevita si Sfintii Trei Ierarhi din Iasi, va participa la organizarea expozitiei Broderii de traditie bizantina din Romania.

Muzeul Naţional de Artă al României, împreună cu Muzeul Naţional de Istorie al României, Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe şi cu Mănăstirile Putna, Sucevița şi Sfinţii Trei Ierarhi din Iaşi, vor participa la organizarea expoziţiei Broderii de tradiție bizantină din România, la invitaţia Muzeului Luvru, în perioada 17.04.2019 – 29.07.2019.

Evenimentul este unul istoric, fiind prima expozitie de arta romaneasca la Muzeul Luvru, iar capodoperele broderiei romanesti vor fi prezentate chiar in inima galeriei medievale a acestuia.

Reprezentantii muzeului precizeaza ca expozitia se centreaza pe imaginea-simbol a steagului de lupta cu chipul Sfantului Gheorghe, brodat in urma cu peste 500 de ani si oferit de Stefan cel Mare manastirii Zografu de la Muntele Athos.

Expozitia face parte din Sezonul Romania-Franta, fiind evenimentul care incheie magistral aceasta serie unica de schimburi culturale si este inclus totodata in suita de manifestari dedicata promovarii Româaniei cu prilejul preluarii de catre tara noastra a presedintiei Uniunii Europene.

Last modified: 09/04/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *