Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Exclusiv China: O provincie din zona platoului merge 7 zile doar pe energie regenerabila

29/06/2017

Provincia nord-vestică chineză Qinghai a mers timp de șapte zile la rând numai pe energie regenerabilă, în totalitate.

De la 17 iunie până la miezul nopții de 23 iunie, Qinghai a folosit doar centralele eoliene, solare și hidroelectrice.

Quan Shengming, manager general al companiei provinciale de rețele electrice, a declarat în timpul perioadei că electricitatea folosită a fost de 1,1 miliarde de kilowatti/oră, echivalentul a 535.000 tone de cărbune.

Centralele hidroelectrice au oferit 72,3 la sută din electricitate, cu noi energii cum ar fi eoliană și solară asigurând restul pentru provincie, care este casă pentru 5,8 milioane de oameni, a declarat Han Ti, manager general adjunct.

Centrala hidroelectrică Laxiwa din ținutul Guide este cea mai mare de pe cursul superior al Fluviului Galben. În medie, generează 10,2 miliarde de kilowatti/oră pe an.

Personalul de la centrala electrică a început să verifice instalația lor cu luni înaintea testului și a lucrat peste program pentru a se asigura că operațiunea sa va decurge bine.

Juinpower, un consumator important de electricitate din Qinghai, produce panouri solare.

Li Yuzhong, manager general al companiei, a declarat că nu a simțit nicio diferență în alimentarea cu energie a companiei. “Nu există nicio turbulență, a fost un proces lin”, a declarat Li.

Locul de unde izvorăsc principalele fluvii ale Chinei, Qinghai are instalații puternice hidroelectrice și solare.
Până în mai anul acesta, rețeaua electrică din Qinghai are o capacitate totală instalată de 23,4 milioane de kilowatti, dintre care aproximativ 82,8 procente vin din energia hidro, solară și eoliană.

“Energia curată este calea supremă. Trebuie să reducem dependența de combustibilul fosil, să îmbunătățim structura noastră energetică și să reducem emisiile de carbon”, a spus Han.

Potrivit celui de al 13-lea plan cincinal al provinciei, Qinghai intenționează să extindă capacitățile sale solare și eoliene la 35 de milioane de kilowatti până în 2020 și să alimenteze 110 miliarde de kilowatti/oră de electricitate curată în fiecare an în părțile centrale și estice ale Chinei.

Entuziasmul Chinei pentru energia curată impulsionează tranziția mondială spre viitorul cu puțin carbon, cu planuri de investiții de 2.5 trilioane de yuani (aproape 370 miliarde de dolari americani) în energie regenerabilă până în 2020, creând peste 13 milioane de locuri de muncă, potrivit Administrației Naționale a Energiei.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 29/06/2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *