Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Experți: Noile măsuri financiare ale Chinei menite să ajute afacerile mici

29/06/2018

Ultimele măsuri financiare anunțate recent în China, menite să ușureze efortul de creditare pentru întreprinderile mici și micro, sunt necesare pentru dezvoltarea lor, au afirmat experții.

Țara va introduce o serie de măsuri pentru a face finanțarea mai accesibilă și mai convenabilă pentru întreprinderile mici și micro ca să reducă costurile în economie, așa cum a decis Consiliul de Stat la o întâlnire executivă condusă de Premierul Li Keqiang miercuri.

Guvernul a promis că va crește cotele de reîmprumut și rescontări pentru companiile mici și că va scădea ratele dobânzilor aferente pentru acestea.

Dong Ximiao, cercetător senior la Institutul Chongyang de Studii Financiare din cadrul Universității Renmin, a declarat că firmele mici și micro au nevoie de politici de sprijin adaptate pentru dezvoltare, și că instituțiile financiare ar trebui să continue îmbunătățirea serviciilor pentru acestea.

A fost pentru a treia oară când Consiliul de Stat a discutat despre reducerea costurilor financiare pentru întreprinderile mici și micro în timpul întâlnirilor executive săptămânale începând cu martie.

În China, întreprinderile mici și micro au contribuit cu 80 de procente la angajări, în jur de 70 de procente la proprietatea de patente, peste 60 de procente la PIB și mai mult de 50 de procente la veniturile fiscale, a declarat săptămâna trecută guvernatorul băncii centrale a Chinei, Yi Gang.

Noul pachet de sprijin include, de asemenea, reduceri vizate în ratele obligațiilor de constituire a rezervelor minime obligatorii ale băncilor și alte instrumente de politică monetară.
Instrumentele sunt concepute astfel încât să asigure că aceste firme au suficient credit accesibil, având în vedere o aprovizionare totală strânsă”, a declarat Zeng Gang, un cercetător financiar de la Academia Chineză de Științe Sociale.

China a promis să-și păstreze politica monetară prudentă și neutră și să mențină lichiditatea la un nivel suficient și adecvat.

Politicile monetare flexibile ale țării permit băncilor comerciale să coboare costurile de lichiditate și să încurajeze creditorii să ofere servicii financiare întreprinderilor mici și micro, a declarat Dong.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 29/06/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *