Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Expoziția Internațională de Importuri din China, 2021

05/11/2021

Cea de-a IV-a ediție a Expoziției Internaționale de Importuri din China a fost inaugurată, joi, la Shanghai. În cadrul ceremoniei de deschidere, președintele Chinei, Xi Jinping, a transmis, prin intermediul unui mesaj video, invitația ca toate părțile participante să adopte tendința generală a globalizării și să sprijine creșterea deschiderii tuturor țărilor.

Președintele Xi a subliniat că China respectă cu strictețe promisiunea privind creșterea deschiderii. În ultimii 20 de ani, de când a aderat la Organizație Mondială a Comerțului (OMC), nivelul tarifelor vamale al Chinei a scăzut de la 15,3 la 7,4%, mai mult cu 2,4% față de promisiunea făcută la aderare. În cei 20 de ani, volumul comerțului cu mărfuri al Chinei a avansat, de la locul 6, la locul 1 mondial, iar cel al comerțului cu servicii, de la locul 11, la locul 2.

Pe de altă parte, China ocupă primul loc între țările în curs de dezvoltare în ceea ce privește valorificarea capitalurilor străine, în timp ce investițiile străine directe înregistrate au avansat Chinei de pe locul 26, până la locul unu mindial.

Xi Jinping a mai arătat că hotărârea Chinei de a lărgi deschiderea la nivel înalt nu se va schimba. China este dispusă să împărtășească cu lumea oportunitățile de dezvoltare, să promoveze un proces de globalizare și mai deschis, tolerant, echilibrat, cu câștiguri reciproce și beneficii pentru toate părțile. De asemenea, China susține că reforma Organizației Mondiale a Comerțului trebuie să avanseze pe o direcție corectă, sprijinind dezvoltarea cuprinzătoare a sistemului comercial multilateral, drepturile și interesele legale ale țărilor membre OMC.

Expoziția Internațională de Importuri din China (CIIE) este un eveniment de nivel național în China, având ca tema principală importurile. Expoziția este o importantă demonstrație a deschiderii țării, inițiată de președintele Xi Jinping. Astăzi, expoziția a devenit o importantă ocazie pentru lumea exterioară să observe și să constate deschiderea Chinei.

Last modified: 05/11/2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *