Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Expoziția Internațională pentru Industria Energiei Nucleare din China, 2024

29/04/2024

Peste 100 de companii chineze și străine au participat la cea de-a 17-a ediție a Expoziției Internaționale pentru Industria Energiei Nucleare din China, organizată la Beijing.

Cel mai important exponat prezentat a fost modelul mare al grupului de generatoare Hualong 1, din a III-a generație a grupului de generatoare fabricat în întregime în China. Volumul anual de energie electrică produs de Hualong 1 este de aproape 10 miliarde KW/oră. Peste 90% din piesele fiecărui grup de generatoare sunt furnizate de companii chineze, fapt care a impulsionat dezvoltarea a 5.300 de firme. În prezent, 27 de grupuri Huanlong 1 funcționează sau sunt în curs de construcție, cifră care plasează China pe primul loc în lume.

La eveniment au fost expuse și grupul de generatoare CAP1400, reactoare cu temperatura mare răcite cu heliu, centrale nucleare digitale, sistemul de control digital FirmSys, care poate opri imediat reactoarele în situații anormale. De asemenea, Corporația Națională Nucleară din China a anunțat deschiderea în premieră a zece instalații și platforme de cercetare tehnico-științifică ale sale către exterior.

Sursa: Radio China International

Last modified: 29/04/2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *