Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Fa gao cu dovleac dulce(Nangua Fa gao)

04/01/2014

Fa gao este un tip de blat facut pe aburi, originar din sudul Chinei, dar care a devenit popular si in regiunile nordice. Fa gao este facut de obicei din faină de grau sau faina de orez care poate fi amestecata si cu faina de malai, pasta de dovleac dulce s.a. In continuare va prezentam o reteta de Fa gao cu dovleac dulce.

Ingrediente:

320 gr. dovleac dulce(dupa indeparatrea coajei si semintelor), 220 gr. faina, 15 gr. zahar, 3 gr. drojdie, o cantitate potrivita de apa calduta (am folosit 110 gr.), 12 curmale(sau o cantitate potrivita de stafide).

Mod de preparare:

1. Curatam dovleacul de coaja si indepartam semintele dupa care il taiem in felii groase. Punem farfuria cu feliile de dovleac intr-o oala cu aburi pentru ca acestea sa se inmoaie. Apoi le zdrobim pentru a obtine o pasta.

2. Adaugam zaharul in pasta de dovleac si o lasam sa se raceasca. 

3. Punem drojdia in putina apa calduta si amestecam pana la dizolvarea acesteia.

4. Adaugam pasta de dovleac si solutia de drojdie in faina si amestecam bine. Adaugam incet apa calduta ramasa pentru ca aluatul sa devina o pasta groasa. Atentie, nu adaugati toată apa dintr-o data pentru ca aluatul sa nu devina prea subtire. Ungem o tavă cu putin ulei. Turnam pasta in tava si o punem intr-un loc cald si umed la dospit pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

5. Spalam bine curmale sau stafidele si tamponam apa de pe suprafata acestora dupa care le aranjam pe suprafata aluatului dospit.

6. Turnam o cantitate potrivita de apa in oala cu aburi. Punem tava pe placa perforata. Dam focul pe intensitate mare. Cand apa da in clocot, reglam focul la intensitate mijlocie si mai lasam compozitia la aburi inca 25 de minute. Inchidem focul si ridicam capacul doar dupa cinci minute. Scoatem tava din oala si o punem rasturnata pe un raft la racit. Cand tava s-a racit, scoatem Fa gao din tava si il taiem in bucati, dupa care poate fi servit.
Sfaturi:

1. Pentru ca nu se stie cantitatea apei lasate de dovleac dupa tinerea la aburi, cantitatea de apa adaugata trebuie reglata conform necesarului.

2. Daca va place gustul mai dulce, puteti mari cantitatea de zahar .

3. La aluat, puteti inlocui apa cu lapte, astfel ca, Fa gao va avea un gust mai complex.

Nangua_Fa_gao

Sursa: http://romanian.cri.cn/301/2013/12/12/1s144232.htm

 

 

Last modified: 05/09/2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *