Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Festivalul de dans de la Beijing

11/05/2018

De zece ani are loc Festivalul de dans de la Beijing. Acesta reprezintă una dintre cele mai mari sărbători de vară ale dansului contemporan din capitala chineză. Festivalula se desfăsoară în luna iulie. In cadrul acestuia participă peste 300 de artiști de dans, peste 200 de studenți la dans și peste 5.000 de membri ai audienței. Aceștia vin atât din orașe din China, cât și din restul Asiei, precum și din America, Europa și Africa.

Ediția mult prea așteptată din 2018 a festivalului de dans își va ridica cortina în data de 19 iulie și va dura până în data de 31 iulie.

Coregrafia este influențată de culturile din diferite zone ale lumii. Tematicile vor reuși să arate specificații ale fiecarei zone ce o să fie reprezentată și prin intermediul acestora o să putem să descoperim frumusețea lor.

In cadrul primului festival de dans din Beijing au participat doar 6 trupe de dans, inclusiv trei trupe străine. La vremea respectivă era văzut doar ca un eveniment ce dura o săptămână și era sărbătorit printre un mic grup de artisti. Incepând cu 2012, festivalul s-a extins la două săptămâni.

Datorită popularității pe care a câștigat-o și a influenței artistice, festivalul a devenit o sărbătoare anuală de dans ce are mare succes și atrage numeroși coregrafi, împreună cu dansatori din întreaga lume.

Last modified: 11/05/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *