Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Focus China: China deschide mai multe sectoare pentru investițiile străine

02/07/2019

China a făcut publice duminică listele negative revizuite pentru accesul pe piață a investițiilor străine, introducând o și mai mare deschidere și permițând investitorilor străini să exploateze în mai multe sectoare cu capital majoritar sau cu capital deţinut integral.

Comisia Națională pentru Dezvoltare și Reformă și Ministerul Comerțului au lansat două liste negative în 2019, una pentru zonele pilot de comerț liber (ZCL) și una pentru restul țării, conținând mai puține măsuri de limitare a accesului. Zonele pilot au acum listate 37 de articole pentru investitorii străini, în scădere de la 45, în timp ce zonele non-ZCL sunt obligate să pună în aplicare 40 de articole în loc de 48.

Listele negative pentru accesul în piață subliniază sectoare, domenii și afaceri care sunt interzise pentru investitori. Industriile, domeniile și afacerile neaflate pe liste sunt deschise pentru investiții tuturor jucătorilor din piață. Autoritățile din China revizuiesc listele negative pentru acces pe piață o dată pe an. Versiunile pentru 2018 au fost făcute publice în decembrie anul trecut.

Sectorul serviciilor va cunoaște o și mai mare deschidere în transport, infrastructură, cultură și telecomunicații cu valoare adăugată.

Restricția că agențiile de transport maritim în China trebuie să fie controlate de partea chineză va fi ștearsă. Restricția că gazoductele și conductele de căldură din orașele cu o populație mai mare de 500.000 trebuie să fie controlate de partea chineză va fi ridicată. Restricția că instituțiile de brokeraj artistic şi cinematografele trebuie să fie controlate de partea chineză va fi anulată. Restricția asupra investițiilor străine în serviciile interne de comunicații multi-parte, asupra serviciilor de tipul stocare și înaintare și call-center va fi anulată.

Accesul pe piață va fi facilitat în agricultură, în industria minieră și industria prelucrătoare.

Interzicearea investițiilor străine în exploatarea resurselor vieții sălbatice va fi abolită. Restricțiile în exploatarea și dezvoltarea petrolului și gazelor naturale vor fi anulate şi nu vor mai fi limitate la societățile mixte chineze-străine, la fel ca și interzicerea investițiilor străine în explorarea și exploatarea molibdenului, cositorului, antimoniului și a fluorinei.

Pe baza măsurilor de deschidere la nivel național, versiunea din 2019 a listelor negative pentru zonele pilot au ridicat restricțiile asupra investițiilor străine în domeniile precum pescuitul și tipografia.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 02/07/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *