Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Forțele chineze, o capacitate fermă în menținerea păcii mondiale

18/09/2020

Anul acesta se împlinesc 75 de ani de la înființarea ONU și 30 de ani de la participarea forțelor chineze la acțiunile ONU pentru menținerea păcii. În cei 30 de ani, China a majorat continuu sprijinul acordat acțiunilor ONU pentru menținerea păcii, devenind o forță extrem de importantă în acțiuni.

He Xing, șeful Catedrei pentru Menținerea Păcii Internaționale de la Universitatea Națională a Tehnologiilor de Apărare din China, a afirmat recent într-un interviu că ONU este nucleul sistemului multilateral global format după Cel de-al Doilea Război Mondial, fiind o importantă arenă a diplomației multilaterale. Acțiunile ONU pentru menținerea păcii bazate pe sistemul colectiv de securitate constituie practici importante ale multilateralismului, fiind și mijloace importante pentru contracararea problemelor de securitate regionale și putând concentra la nivel maxim forțele pașnice ale comunității globale.

În aprilie 1990, armata chineză a trimis cinci observatori militari la Organizația Națiunilor Unite de Supraveghere a Armistițiului, începând astfel participarea la acțiunile ONU pentru menținerea păcii. De atunci, anual, 30-40 de militari chinezi, în principal observatori militari, au fost trimiși la acțiunile ONU pentru a îndeplini sarcinile de supraveghere a armistițiului, aducând contribuții însemnate la asigurarea acordurilor pentru încetarea focului, reducerea conflictelor și menținerea păcii regionale.

În 2009, China a devenit țara care a trimis cei mai mulți militari pentru menținerea păcii dintre cele cinci state membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU. Militarii chinezi au avut rolul mare în prevenirea, reducerea și rezolvarea conflictelor, protejarea securității civililor, membrilor și utilităților delegațiilor speciale trimise de ONU.

Președintele Chinei, Xi Jinping, în septembrie 2015, la Summitul ONU pentru menținerea păcii și-a luat șase angajamente destinate sprijinirii acțiunilor de acest tip. Timp de 5 ani, guvernul și armata chineză au transpus în viață deciziile președintelui Xi și au obținut o serie de rezultate importante. Sprijinul armatei chineze față de acțiunile ONU pentru menținerea păcii a fost întărit multilateral.

Menținerea păcii mondiale constituie datoria tuturor statelor membre ale ONU. Participarea la acțiunile pentru menținerea păcii reflectă responsabilitatea Chinei ca mare putere. Timp de 30 de ani, armata chineză a luat parte la 25 de acțiuni ale ONU pentru menținerea păcii, a trimis în total peste 40.000 de militari din care 16 și-au sacrificat viața.

Sursa: Radio China International

Last modified: 18/09/2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *