Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Frumusete dincolo de cuvinte

05/07/2024

Pe data de 4 iulie, am avut placerea si onoarea de a asista la un spectacol de dans absolut minunat, “Frumusetea dincolo de cuvinte”,  oferit de Academia de Dans din Beijing.

Cu ocazia celebrarii a 75 de ani de relatii diplomatice romano-chineze, in decursul acestui an o sa se orgaizeze o serie de evenimente culturale pentru a marca importanta prieteniei si sustinerii care exista intre cele doua state.

Anul acesta marcam si 20 de ani de la stabilirea Parteneriatului Amplu de Prietenie si Cooperare.

Unul dintre importantele evenimente care se vor desfasura datorita Ambasadei Republicii Populare Chineze in Romania, a fost organizarea unui superb spectacol de Dans Clasic Chinezesc sustinut de catre Academia de Dans din Beijing, ce a avut loc la Teatrul National din Bucuresti. Evenimentul a fost organizat impreuna cu Ministerul Culturii din Romania.

Academia de Dans din Beijing nu se afla pentru prima oara in Romania, fiind foarte apreciati pentru munca si spectacolele impresionante care intodeauna deschid o portita catre fascinanta cultura si civilizatie milenara a Chinei.

Invitatii au fost fascinati de douasprezece momente uimitoare, fiecare aratand frumusetea si gratia dansului chinezesc.

E.S. Domnul Han Chunlin a mentionat ca in ultimele trei sferturi de secol, prietenia solida si bunavointa au fost cuvinte cheie in relatiile bilaterale dintre China si Romania, datorita eforturilor comune de a consolida schimburile culturale si legaturile interumane in diverse domenii precum arta, educatia, stiinta, sanatatea, sportul si turismul. De asemenea, Excelenta Sa, a afirmat si ca aceasta relatie solida continua sa prospere in ultimii ani prin schimbrui frecvente intre profesionisti, experti si institutii.

Dorim sa multumim Ambasadei Chinei in Romania pentru perfecta organizare si pentru invitatii si continuam impreuna sa promovam traditionala prietenie care ne leaga.

 

 

Last modified: 05/07/2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *