Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Gigantul chinez al bateriilor se asociază cu BASF pentru accelerarea realizării obiectivelor globale de neutralitate a carbonului

22/09/2021

Contemporary Amperex Technology Co., Ltd. (CATL), cel mai mare producător de baterii auto litiu-ion din China, a anunțat recent că a încheiat un acord-cadru cu gigantul chimic german BASF privind soluțiile de materiale pentru baterii, inclusiv materiale active catodice (CAM) și reciclarea bateriilor.
Urmărind dezvoltarea unui lanț valoric durabil al bateriilor pentru a sprijini localizarea CATL în Europa, colaborarea va susţine angajamentul ambelor companii față de neutralitatea globală a emisiilor de carbon.
Prin parteneriatul cu BASF, cel mai mare furnizor de produse chimice pentru industria auto, gigantul chinez al bateriilor şi-a propus îmbunătăţirea capacităţilor sale de servicii europene prin dezvoltarea unei rețele locale de reciclare a bateriilor și a unui lanț securizat de aprovizionare cu materii prime din regiune.
În anul 2019, compania chineză a pus bazele unei unităţi de producţie în statul german Turingia. Se preconizează ca proiectul să devină operaţional până la finele acestui an pentru a furniza baterii auto pentru piața în creştere a vehiculelor electrice din Europa.
„Parteneriatul cu BASF este un alt pas important pentru demersul nostru de localizare în Europa”, a declarat Zhou Jia, președintele CATL. „Cu ajutorul tehnologiei inovatoare a bateriilor CATL și cu ajutorul expertizei profunde a BASF în domeniul materialelor, ne vom îmbunătăți şi mai mult capacitatea de a ne sprijini clienții din întreaga lume și de a accelera tranziţia globală către neutralitatea emisiilor de carbon”
Asocierea poziției puternice a BASF ca furnizor de top pentru materialele catodice active cu expertiza CATL în bateriile litiu-ion va accelera inovarea și formarea unui lanț valoric durabil al bateriilor la nivel mondial, a declarat Markus Kamieth, membru al consiliului de administraţie al BASF.
Cu sediul central în Ningde, din provincia estică chineză Fujian, CATL a înregistrat o creștere de 131,45% a profitului net în prima jumătate a anului 2021, pe fondul unei piețe în plină expansiune a vehiculor electrice.

Last modified: 22/09/2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *