Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Hainan, o insulă în care se află numeroase figuri istorice chinezești

04/04/2018

Hainan, provincia sudică si insula a Chinei, are plaje tropicale, păduri luxuriante și ape albastre. De asemenea, este reprezentata de numeroase nume cunoscute în întreaga istorie a Chinei.

Din China antică până în epoca modernă, acești oameni sunt cunoscuți nu numai că au jucat un rol important în istoria locală, dar și în dezvoltarea întregii țări.

Laudată ca “prima eroină a Chinei”, Lady Xian, născută în provincia Guangdong din sudul Chinei, a fost un legendar politician și militar în urmă cu 1500 de ani.

La acea vreme, Hainan făcea parte din regiunea Lingnan, care acoperea provinciile moderne chineze din Guangdong, Guangxi și Hainan, precum și din Hong Kong și Macao. Liderul feminin a recăpătat pașnic Hainan, câștigând toții oamenii cu virtutea și prestigiul ei.

Hai Rui, născut în orașul Haikou din Hainan, este renumit pentru neprihănirea sa în aplicarea legii în timpul dinastiei Ming (1368-1644). Numele oficialului a fost recunoscut în istorie ca un model de onestitate și integritate.

Charlie Soong, născut în orașul Hainan din orașul Wenchang, a fost un prieten apropiat al liderului revoluționar modern al Chinei, Sun Yat-sen, un jucător cheie în evenimentele care au dus la Revoluția din 1911, care a răsturnat dinastia Qing și a dus la nașterea noii Chine. Copiii săi, precum Soong Ching-ling și Soong Mei-ling, au fost de asemenea figuri proeminente în istoria țării.

Zhang Yunyi, născut în orașul Wenchang din Hainan, a fost numit unul dintre cei zece generali principali. în 1955. A luptat în războiul de rezistență al Chinei împotriva agresiunii japoneze și în războiului civil.

Sursa:CGTN

Last modified: 04/04/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *