Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Informații culturale chino-române

14/01/2020

Peste 30 de concerte, spectacole, serate și activități culturale dedicate Anului Nou Chinezesc vor avea loc în următoarea perioadă la București și Sibiu. Manifestările culturale intitulate Happy Chinese New Year vor fi susținute de Centrul Culturii Chineze din București, Orchestra Filarmonică din China, Casa Româno-Chineză, ansamblul artistic Tianyihui din municipiul Ningbo și de institutele și clasele Confucius din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Turismului din China, Departamentul de cultură și turism din provincia Zhejiang și Ambasada Chinei la București.

La data de 20 ianuarie, în ajunul Sărbătorii Primăverii din acest an, cunoscutul dirijor chinez Yu Long și Orchestra Filarmonică din China vor prezenta, alături de marele artist român Gheorghe Zamfir, un concert dedicat Anului Nou Chinezesc. Este în premieră când Gheorghe Zamfir colaborează cu o orchestră simfonică din China. Cu acest prilej, sala de concerte a Ateneului Român va fi iluminată în roșu în caracterele An Nou Chinezesc Fericit. Artiștii ansamblului artistic Tianyihui vor prezenta în 2 și 3 februarie publicului din București și Pitești piese de Operă Peking și operă Yue, concerte interpretate la instrumente chinezești, spectacole de circ și prezentări caligrafice. În perioada 24 decembrie 2019 și 22 februarie 2020, patru institute și o clasă Confucius vor organiza de asemenea activități culturale, pentru a oferi prietenilor români urări de anul nou.

În perioada 24-30 ianuarie, peste 20 de ecrane din mallurile Băneasa Shopping City și Promenada Mall din București vor prezenta informații despre aceste activități, iar ecranul din exteriorul Afi Cotroceni va prezenta un video legat de acestea. Evenimentele culturale vor fi relatate de Televiziunea Română, ziarele Adevărul și Nine O’clock, dar și de mass-media chineză.

Asociația Educație pentru Schimburi Internaționale din China a lansat, recent, proiecte comune în învățământul superior China-Europa Centrală și de Est din 2019, printre care se numără proiectul de promovare a educației chineze pentru afaceri în Europa Centrală și de Est prezentat de Est China University of Science and Technology (ECUST) Sibiu Sino-European International Business School. Meng Lei, directorul executiv al International Business School, a participat la ceremonia de lansare a proiectului și de semnare a acordului. Aplicantul în colaborare a proiectului este Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Cursanții primei clase deschise în cadrul acestuia au asistat la cursuri precum mediul de afaceri din China, economia chineză și economiile mondiale, legislația comerțului din China, piața finanțelor din China, istoria și cultura chineză. Proiectul va constitui o fereastră prin care se desfășoară schimburi academice între China și regiunea ECE. Prima clasă a finalizat cursurile în 12 decembrie 2019 la Sibiu.

Sursa:Radio China International

Last modified: 14/01/2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *