Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Investitorii din lume cresc capitalul pe piața chineză

27/09/2023

Mubadala Investment Company, fondul suveran de investiții al Emiratelor Arabe Unite, și-a deschis un birou la Beijing. Fondurile suverane de investiții din Orientul Mijlociu, reprezentate de Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) și Kuwait Investment Authority au investit în aproximativ 60 de companii listate la bursă cu acțiuni de categoria A. În prezent, capitalul din Orientul Mijlociu își accelerează intrarea în China. Analiștii au subliniat că, pentru orice companie globală de investiții, aceasta dorește să profite de oportunitățile de dezvoltare ale celei de-a doua economii ca mărime din lume și a doua cea mai mare piață de capital.

Cu toate acestea, sunt mass-media din SUA și Occident care murmură. Acestea s-au folosit, în ultima perioadă, de ajustarea afacerilor companiei BlackRock și Norges Bank Investment Management, ca să lanseze speculații privind așa-numita “retragere a capitalului de pe piața acțiunilor A din China”. Care este adevărul în această chestiune?

În ceea ce privește instituțiile de investiții, alocarea globală a activelor este un comportament normal al pieței. De fapt, BlackRock a declarat public că lichidarea unuia dintre produsele sale de fonduri este o decizie normală, rapoartele de retragere din China nu sunt adevărate, “angajamentul BlackRock față de piața chineză rămâne neschimbat”. Norges Bank Investment Management a răspuns, de asemenea, că “decizia de a închide reprezentanța din Shanghai este din motive operaționale și nu va afecta strategia de investiții a fondului sau investițiile sale în China”. Însă, sunt persoane care au amplificat ajustarea normală a strategiei de afaceri a întreprinderilor în “retragerea capitalului străin din acțiunile A”, ceea ce reprezintă pur senzaționalism și motive ascunse.

Experți în domeniu au declarat că în spatele speculațiilor SUA și ale Occidentului se află multiple intenții. În ceea ce privește strategia sa față de China, SUA consideră în mod eronat că China este cel mai mare concurent strategic al său și a făcut din sectorul economic punctul central al atacurilor sale împotriva Chinei. Recent, politicienii și mass-media din SUA au continuat să diminueze economia chineză, cu scopul de a slăbi încrederea lumii exterioare în aceasta, de a reduce așteptările privind dezvoltarea Chinei și, astfel, de a frâna ritmul de dezvoltare a Chinei.

Din punct de vedere politic, în Washington, “anti-China” a devenit “corectitudinea politică” a scenei politice americane. Mai ales că se apropie alegerile în SUA, iar unii politicieni americani vor exploata teoria căderii  economiei chineze ca pe un mijloc important de a obține voturi.

Speculațiile deliberate ale acestora nu afectează percepția capitalului multinațional. În plus față de intrarea accelerată a capitalului din Orientul Mijlociu în China, JP Morgan Chase și ANZ Bank au ridicat rata estimată de creștere economică a Chinei, iar Lombard Consulting și alte instituții străine au ajustat în creștere rata de rentabilitate a pieței bursiere chineze.

De ce este capitalul global optimist în ce privește piața chineză? Experți în domeniu au subliniat faptul că piața de capital din China are oportunități de investiții și un potențial de dezvoltare uriașe. China este una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din lume, punând o bază solidă pentru funcționarea stabilă a pieței de capital. Progresele tehnologice ale Chinei au creat multe industrii emergente, aducând multe oportunități de investiții. În prezent, evaluarea pieței bursiere din China este relativ scăzută, cu perspective bune de investiții.

În același timp, China continuă să promoveze reforma pieței de capital și optimizarea sistemului, oferind un mediu investițional bun pentru investitorii internaționali.

După măsurile intense de prevenire și control a epidemiei, redresarea economică în China este în progres, fundamentele pozitive pe termen lung rămânând neschimbate. China salută instituțiile financiare și investitorii internaționali calificați să împartă dividendele creșterii economice a Chinei. Faptul că capitalul mondial și-a sporit poziția în China demonstrează că piața de capital și economia chineză merită optimizate, iar “teoria prăbușirii Chinei”, în toate formele și sub orice aparență, se va prăbuși în cele din urmă.

Sursa: Radio China International

Last modified: 27/09/2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *