Bine ai venit! | 欢迎访问网页

ITALIA INTENȚIONEAZĂ SĂ SE ALĂTURE INIȚIATIVEI BELT&ROAD

14/03/2019

Din dorința de creare a unor noi conexiuni economice, au apărut detalii cu privire la intențiaItaliei de negociere a unei înțelegeri preliminare pentru a deveni parte a planului măreț “Belt and Road”.

Subsecretar în cadrul Ministerului Dezvoltării Ecoomice, Michele Geraci, a declarat că, dacă Italia ar semna un acord atunci când președintele chinez Xi Jinping vizitează țara mai târziu în această lună, ar fi “un cadru inițial” pentru minunatul început.
Inițiativa Belt and Road (BRI), susținută de președintele Xi, vizează conectarea Chinei pe mare și pe uscat cu Asia de Sud-Est și Centrală, Orientul Mijlociu, Europa și Africa, printr-o rețea de infrastructură pe liniile vechiului Drum al Mătăsii.

În afară de stimularea comerțului și a investițiilor, Xi își propune să promoveze schimburi în domenii precum știință, tehnologie și cultură.

Oficialii italieni au declarat că Xi urma să viziteze Italia în perioada 22-24 martie și să petreacă cel puțin o zi în Palermo, capitala insulei Sicilia.

“Încă negociem detaliile memorandumului de înțelegere”, a spus Geraci. “Este un cadru inițial, neexistând angajamente”.
O serie de state din Uniunea Europeană au semnat alăturarea la inițiativa Chinei, inclusiv Croația, Republica Cehă, Ungaria, Grecia, Malta, Polonia și Portugalia. Dacă semnează Italia, ar fi primul grup de șapte națiuni industrializate majore care să facă acest lucru.

Last modified: 14/03/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *