Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Jocurile Asiatice din Hangzhou, un eveniment impresionant

09/10/2023

„Actuala ediție a Jocurilor Asiatice a fost un eveniment splendid, de neuitat, care a obținut un succes fără precedent”, a declarat Raja Randhir Singh, președintele Consiliului Olimpic al Asiei (OCA), în cadrul ceremoniei de închidere a evenimentului de la Hangzhou, de duminică. Potrivit acestuia, China și-a îndeplinit angajamentele privind organizarea unui eveniment sportiv impresionant, cu specific chinezesc și cu spirit asiatic. Prin acest eveniment al Asiei, organizat la cel mai înalt nivel, lumea a cunoscut mai mult despre China.

Secretarul general interimar al OCA, Vinod Kumar Tiwari, a apreciat că Jocurile Asiatice de la Hangzhou a fost cea mai reușită ediție din istorie. China a oferit condiții favorabile și a primit călduros sportivii, fiind depășite recorduri în ceea ce privește numărul sportivilor participanți, al disciplinelor și amploarea.

La eveniment, sportivii au obținut performanțe excelente. Au fost doborâte 15 recorduri mondiale, 37 de recorduri asiatice și 170 de recorduri ale Jocurilor Asiatice. Un număr de 27 de delegații, din cele 45 participante, au câștigat medalii de Aur, 41 obținând medalii. Numărul delegațiilor sportive care au obținut medalii este cel mai mare din istorie.

Delegația chineză a câștigat 383 de medalii, dintre care 201 de Aur, 111 de Argint și 71 de Bronz, fiind cea mai bună performanță din istoria participării la acest eveniment.

Prin intermediul Jocurilor Asiatice de la Hangzhou, oamenii din diferite țări au legat o prietenie profundă, depășind diferențe geografice, etnice și culturale.

În contextul actualei situații internaționale complexe, mesajul de pace și unitate transmis de Jocurile Asiatice de la Hangzhou este deosebit de prețios, lumea simțind eforturile Chinei, în acest sens.

În timpul Jocurilor Asiatice, elementele de tehnologie avansată, în și în afara arenei sportive, au atras atenția lumii. Fiind prima ediție a Jocurilor Asiatice în care a fost prezentat conceptul “găzduire inteligentă”, orașul Hangzhou a arătat lumii o China modernă, care inovează constant.

Prima aplicația digitală integrată, prima ceremonie de aprindere cu purtător de torță digital, primele transmisii pe Cloud, face ca Jocurile Asiatice de la Hangzhou să fie cele mai digital eveniment sportiv asiatic. Acest lucru ajută China să promvoeze conceptul “verde, inteligent, economic și civilizat”.

După încheierea Jocurilor Asiatice, toate spațiile utilizate vor intra în circuit public sau vor deveni baze de antrenament.

Vicepreședintele onorific al Consiliului Olimpic al Asiei, Wei Jizhong, a declarat că găzduirea cu succes a Jocurilor Asiatice a stabilit un standard pentru viitoarele ediții a evenimentului.

Cu toate că 16 zile sunt o perioadă scurtă, spiritul Jocurilor Asiatice rămâne viu. Jocurile Asiatice de la Hangzhou vor lăsa o amprentă strălucitoare în istoria sporturilor asiatice și mondiale.

Sursa: Radio China International

Last modified: 09/10/2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *