Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Klaus Iohannis a câștigat al doilea mandat de președinte al României

26/11/2019

Alegerile prezidențiale din România au avut loc în două tururi de scrutin, pe 10 și 24 noiembrie 2019.

Eligibil pentru un al doilea mandat, președintele în funcție, Klaus Iohannis, a ieșit pe primul loc în primul tur, înaintea fostului premier social-democrat Viorica Dăncilă.

Klaus Iohannis a obţinut după cel de-al doilea tur de scrutin la alegeri prezidenţiale, încă un mandat pentru cinci ani la Cotroceni.

Exit-poll-ul IRES pentru turul doi al alegerilor prezidențiale îl indica pe Klaus Iohannis pe primul loc cu circa 67,1 procente, iar pe Viorica Dăncilă o cota la 32,9%. Marja de eroare a fost de 2%%.

Prezenţa la vot în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale a fost la nivel naţional, până la ora 21,00, de 49,87%, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central.

Românii din străinătate au început să voteze vineri şi îşi mai pot exprima opţiunea la urne până duminică seară. Peste 908.000 de români din diaspora s-au prezentat la urne, până duminică, la ora 21,00.

Au votat 9.086.421 de alegători, dintre care 5.255.844 în mediul urban, iar 3.830.594 în mediul rural.

Rezultatele oficiale au aratat că actualul președinte a luat aproape 66 la sută din voturi, iar Viorica Dăncilă 34 la sută.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, duminică seara, după anunţarea rezultatelor exit-poll:”România a câştigat astăzi, dragi români. România modernă, România europeană, România normală a câştigat astăzi. Românii au fost eroii zilei de astăzi. Au mers într-un număr impresionant să voteze şi acesta e cel mai important câştig pe ziua de astăzi. O menţiune specială pentru românii din diaspora, care au mers în număr extraordinar de mare la vot.”

Last modified: 26/11/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *